Afbeelding
Foto: C. Uitdewilligen

Twee weekenden inspiratie in Nispen

NISPEN - Nispen staat de komende twee weekenden volledig in het teken van het evenement Nispen Inspireert! Onder het thema 'De kunst van vrijheid' zijn er door de Stichting Cultureel Nispen tal van activiteiten georganiseerd. We zetten er een aantal op een rijtje:

DOOR REMKO VERMUNT

Alle inwoners van Nispen én oud-Nispenaren die kunstzinnig bezig zijn, zijn voor deze editie weer uitgenodigd om hun kunstobjecten in de dorpskerk te exposeren. Een aantal daarvan is zelfs speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd. De tentoonstelling is gedurende de vier dagen constant te bezichtigen. De officiële opening van Nispen Inspireert! vindt plaats op zaterdag 7 september om 14.00 uur in de H. Maria Hemelvaartkerk.

Opening

Met medewerking van slagwerkschool Rondomtrom uit Roosendaal, de vendeliers van de Sint Sebastiaansgilde uit Essen, burgemeester Jacques Niederer en koorgroep Cadans wordt het kunstweekend geopend. Daarbij wordt onder andere het groepskunstwerk waaraan vele Nispenaren een bijdrage hebben geleverd onthuld. Iedereen is hierbij van harte welkom. Gratis toegang.

Fissa!
Voor jongeren van groep 8 tot 18 jaar vindt op zaterdag ook de activiteit Fissa! plaats in het Openluchttheater Nispen. Vrijheid wordt gevierd met muziek, dans en plezier maken. Met op het licht en geluid Nispense jongeren aan de knoppen, geholpen door Boost! Van 19.30 tot 22.00 uur. Gratis toegang.

Kamerorkest

Op zondag 8 september kan iedereen vanaf 15.00 uur genieten van het Zeeuws Vlaams Kamerorkest. Zij geven een concert in het Openluchttheater Nispen. Er is tevens een wijnproeverij.

'Plekken van plezier'

Eén week later, op zaterdag 14 september oftewel Open Monumentendag, gaat de kunstviering verder. Het landelijk thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van plezier’. Zaal Verhoeven was zo'n plek waar je altijd plezier kon beleven. In het barretje van de zaal is een kleine tentoonstelling van o.a. Reünie 50 jaar People Relax Soos en 75 jaar Harmonie St. Caecilla te zien. Aanvang 10.00 uur tot 17.00 uur. Gratis toegang. Die zaterdag gaat om 14.00 uur ook de verhalenroute Nispen Remembers van start op het Kerkplein én 's avonds vindt er no geen Bluesfestival plaats in Café De Gouden Leeuw. (Aanvang 18.30 uur en toegang is gratis)

Afsluiting

Op zondag 15 september wordt Nispen Inspireert! afgesloten met een kunstmarkt aan het Sprengepad en Turftuin. Denk aan diverse kraampjes met kunstenaars die hun werk te koop aanbieden. Dit begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur vinden in het naastgelegen openluchttheater optredens plaats van, o.a. Liza Weald, Los Perdidos en Lad’sing. Deze middag wordt ook de uitslag van de gedichtenwedstrijd De Kunst van Vrijheid bekendgemaakt.

Groepskunstwerk

"Het zou mooi zijn dat het hele dorp die dagen de vlag uit zou hangen. Het groepskunstwerk wat door de inwoners van Nispen is gemaakt, is immers ook een vlagvertoon. Dus de driekleur, of de vlag van de Heerlijckheijd Nispen kan worden opgehangen in de weekenden van 7-8 en 14-15 sept.ember. Meer informatie is te vinden op www.cultureelnispen.nl [l]