Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wethouder: 'Tijd dringt voor nieuwe subsidieaanvragen'

ROOSENDAAL - Verenigingen en stichtingen die komend jaar een activiteit willen organiseren, kunnen nog tot en met 30 september een subsidieaanvraag indienen. Daarna sluit de deadline en te laat is ook echt te laat.

"We hebben nog niet veel subsidieaanvragen voor 2020 binnen. Terwijl er voldoende budget beschikbaar is", vertelt wethouder Inge Raaijmakers. "En de tijd begint te dringen! Wees er dus snel bij. De aanvragen moeten uiterlijk op 30 september bij ons binnen zijn. Te laat is te laat." De wethouder hamert ook op een juiste en complete aanvraag. Alleen dan kan deze in behandeling worden genomen. Het aanvragen van subsidie gaat online via www.roosendaal.nl/subsidies. "Daar staat ook uitgelegd wie er subsidie kan aanvragen, waarvoor én op welke manier de subsidie verstrekt wordt."

Uiteindelijk wordt op 2 oktober bekendgemaakt hoeveel aanvragen er zijn ingediend. Partijen die een subsidie van 1 miljoen euro of meer voor vier jaar aanvragen en/of die personeel in dienst hebben, krijgen uiterlijk 1 november duidelijkheid over of ze wel of geen subsidie ontvangen. "Voor alle overige subsidies is het streven dat dit uiterlijk half december gebeurt."