Afbeelding
Foto:

Inwoners niet 'buitengesloten' rondom co-creatie Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL - Direct omwonenden, maar ook andere bewoners uit Roosendaal krijgen gewoon de gelegenheid om inbreng te leveren op verschillende thema's rond het nieuw te bouwen Bravis Ziekenhuis. Dat stelt wethouder Toine Theunis op vragen van de VLP.

Jos Heeren (VLP) stelden onlangs vragen over het zogenaamde co-creatieproces waarbij inwoners maximaal worden betrokken bij en meepraten over de planvorming. "Mogen de bewoners actief meepraten en meedenken, voordat besluiten zijn genomen, over de positionering van het nieuwe Bravis op de beschikbare 42 ha grond, de grootte en invulling van ruimte voor recreatie en een groene buffer én de ontsluitingsweg Tolberg in de meest denkbare opties?" wilde Heeren weten.

Onderzoek

Volgens wethouder Theunis mogen inwoners over al deze thema's meedenken. Er klopt volgens hem dan ook niets van het beeld dat geschetst wordt, dat inwoners nu al buitengesloten zouden worden. "Het enige onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd is een verkeerskundige modelberekening naar de effecten van een ontsluitingsweg waarin een drietal varianten wordt onderzocht. De eerste resultaten worden begin september bekend en worden daarna gecommuniceerd."

Co-creatie

Hoe het co-creatieproces er straks uit moet komen te zien, dat wordt nu nog vormgegeven. "Het wordt in ieder geval een combinatie van inloopbijeenkomsten, digitaal, straatinterviews, etc. Tijdens de raadsinformatieavond, gaan we hier concreet op in." Tijdens deze avond wordt ook de nieuwste stand van zaken met de raad gedeeld. [l]