Afbeelding
Foto:

Finale plek voor dansers van Rottier Dance Studio

ROOSENDAAL - Tijdens het wereldkampioenschap hiphop in Blackpool zijn meerdere dansers van Rottier Dance Studio in de prijzen gevallen. Na een zomervakantie hard trainen, reisde afgelopen week achttien dansers naar het Engelse Blackpool om tijdens het wereldkampioenschap UDO hiphop/streetdance zo goed mogelijk te presteren.

Vanuit de hele wereld kwamen diverse dansteams samen om in verschillende categorieën tegen elke te strijden voor de UDO streetdance wereldtitel. Het team The Block werd na een zware strijd in een categorie van 21 teams, samen met nog drie andere crews, direct doorgeplaatst naar de finale. Daar danste ze de sterren van de hemel. The Block behaalde een 5e plek.

Voor de broers Bohdy en Ohry Rottier was het dubbel spannend. Zij dansten niet alleen mee in het team, maar zijn ook de trainers/choreografen van het team. Daarnaast dansten ze mee met de duo’s in de hoogste categorie. Daarin wisten zij als enige Nederlanders de finale te behalen en gingen zij naar huis met een mooie vierde plaats. Ook Kelly Gerritsen en Fleur van de Reep dansten mee bij de duo’s. Zij wisten na een spannende voorronde de halve finale te behalen. "Fantastische resultaten van al deze dansers in een groot en sterk deelnemersveld. Rottier Dance Studio is ontzettend trots op al hun dansers. Het trainen heeft zijn vruchten afgeworpen", aldus John en Lynda Rottier.