Amnesty schrijfacties, een simpel maar effectief middel

ROOSENDAAL - Brieven schrijven, werkt zoiets simpels eigenlijk wel? Jazeker! Er zijn voorbeelden, waaruit blijkt dat actievoeren door o.a. brieven te schrijven helpt. De brieven worden veelal naar regeringen en ambassades gestuurd om hen bijvoorbeeld op te roepen een einde te maken aan misstanden of een eerlijke rechtsgang mogelijk te maken.

We sturen ook groeten kaarten aan gevangenen of mensenrechtenactivisten om hen een hart onder de riem te steken. Gevangenen worden door die kaarten soms beter behandeld door hun bewakers. Deelname is eenvoudig en kost weinig tijd.

Iedere maand bereiden we een voorbeeldbrief (in het Engels en Nederlands) voor met wat achtergrondinformatie. Deze wordt verspreid onder zo'n 250 brievenschrijvers in Roosendaal en omgeving. Ze krijgen de voorbeeldbrief per e-mail of op papier thuisbezorgd en hoeven praktisch alleen maar hun naam en adres erop te zetten en hem vervolgens op de post te doen. Sommigen kiezen ervoor om de brief met de hand over te schrijven, maar dat hoeft niet. Het is dus klaar in een handomdraai.

Het zou fijn zijn als u hieraan mee wilt doen. Want hoe meer brieven des te groter het effect.

U kunt zich aanmelden bij de coördinator van de schrijfgroep Amnesty International: Addie Merkx, Fatimalaan 25, 4702 GP Roosendaal, tel. 0165 391488, e-mail merkx082.1@kpnmail.nl. [l]