Open Huis Heemkundekring

ROOSENDAAL - Sinds 1 juli 2019 heeft de Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale zijn intrek genomen in Cultuurhuis Bovendonk aan de Bovendonk 111 in Roosendaal waar inmiddels meerdere culturele instanties en verenigingen zijn samengebracht.

Ruim 7 jaar was de Heemkundekring gevestigd in klooster Mariadal in de Vincentiusstraat. Mariadal is een schitterend gebouw dat zich uitstekend leende voor alle activiteiten van de Heemkundekring. Helaas is er voor de Heemkundekring een einde gekomen aan het tijdperk Mariadal dat een andere bestemming gaat krijgen. Door zowel onze vrijwilligers als Stichting Cultuurhuis Bovendonk is de afgelopen maanden héél veel werk verricht. Nu bijna alles weer een vaste stek heeft gekregen gaat de Heemkundekring de Vrijheijt van Rosendale de activiteiten hervatten.

Open huis
Vanaf zaterdag 7 september gaan de maandelijkse Open Huis Dagen weer van start. Op elke 1e zaterdag van de maand van 10.00 t/m 12.00 uur kan iedereen in Heemhuis Bovendonk terecht voor o.a.informatie, afgeven van voorwerpen met een Roosendaalse "achtergrond" of voor een kop koffie of thee. Later in het jaar volgt nog een officiële opening van het Heemhuis van de Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale. [l]