Afbeelding
Foto:

Spectaculaire races tijdens de Semper Fi Trophy

WOUWSE PLANTAGE - Op de Semper Fi Ranch in Wouwse Plantage werd afgelopen zondag gestreden om de Semper Fi Trophy. Op deze jaarlijkse (paarden)wedstrijd worden diverse onderdelen uit de westernsport getoond.

De wedstrijd ging om 11.00 uur van start met twee onderdelen aan de hand. Te beginnen met de showmanship at halter, waarbij de deelnemers, zoals de naam al doet vermoeden, de paarden aan de hand moesten showen. Daarna volgde de in hand trail. De deelnemers moesten laten zien dat het paard gehoorzaam en behendig is terwijl het zich door een obstakelparcours liet lijden.

Aan het begin van de middag gingen de onderdelen waarbij de deelnemers zelf moesten rijden van start. Het eerste onderdeel hierbij was ranch work. In dit onderdeel lieten de deelnemers zien dat het paard geschikt is voor het werk op de ranch. Hierna volgde het showen van het paard onder het zadel met de onderdelen, horsemanship en pleasure.

Na een korte pauze was het dan tijd voor de snelle en spectaculaire onderdelen. Te beginnen met de reining, snelle galop, (sliding) stops en spins. Het laatste onderdeel voor de trophy was de trail, waarbij de deelnemers hun paard wederom door het obstakelparcours moesten begeleiden, ditmaal rijdend. De dag werd afgesloten met een jackpot speedttrail. Hierbij moest hetzelfde parcours gereden worden, maar deze keer op snelheid. Uiteindelijk was het Franca Vos met haar paard Free Spirit (foto) die de Semper Fi Trophy in ontvangst mocht nemen. De speed trail is gewonnen door Ruud Paas. Het was een geslaagde dag, alle deelnemers hebben genoten en de sfeer was top!