Alzheimer café Roosendaal

ROOSENDAAL - Op 16 september is het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Daar het op 21 september Wereld Alzheimer Dag is, gaan wij met de bezoekers van ons Alzheimer Café in september altijd naar een speciale locatie voor een feestelijke bijeenkomst. Dat is dit jaar de vernieuwde kapel in Wiekendael. Vanaf 19.00 uur wordt u verwelkomd door: het kinderkoor o.l.v. Martine van de Kar. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Dementievriendelijk zijn = dementie herkennen en vervolgens iets betekenen voor mensen met dementie, zodat zij zich begrepen en veilig voelen. Hier kunnen wij allemaal een steentje aan bijdragen in onze straat/buurt, winkels en openbare gebouwen, op sport- en hobbyclubs en heel veel andere plaatsen. Martine van de Kar, Ida Verbiest en Marga Koster gaan op ontspannende wijze laten zien hoe we dementievriendelijk kunnen worden/zijn. Casemanager dementie Gerben Jansen neemt ons mee door Dementievriendelijk Roosendaal.

Samen bewegen
Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag 2019 is er op 21-22 september in Voorthuizen de fietstocht 2bike4alzheimer. In 24 uur wordt een estafettetocht van 400 km. gefietst in de vorm van een vergeet-mij-nietje, om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Casemanager dementie Carine van de Riet gaat daar met haar collega’s van Groenhuysen stevig de pedalen trappen voor een toekomst zonder dementie! Op maandagavond 16 september gaat dit team ‘proeffietsen’ in ons Alzheimer Café. Komt u ze aanmoedigen?

Het Alzheimer Café Roosendaal vindt deze maand plaats in: Kapel Wiekendael, Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren op de parkeerplaats, ingang Waterstraat. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. [l]