Verhalenroute 'Nispen Remembers' gaat van start

NISPEN - In 2019 en 2020 herdenkt Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Voor het dorp Nispen kwam de vrijheid op 26 oktober 1944. Maar toen was alle oorlogsleed zeker nog niet geleden.

Onze kring geeft met verschillende activiteiten invulling aan 75 jaar herdenking van de bevrijding en de herwonnen vrijheid. Onder de titel ´Nispen Remembers´ is er een interactieve verhalenroute ontwikkeld. Op twintig plaatsen in en rond Nispen zijn borden geplaatst met daarop een informatieve tekst. Via de QR code kunnen ooggetuigenverslagen worden beluisterd. In elk geval tot 27 oktober kunnen geïnteresseerden op eigen gelegenheid de route lopen / fietsen.

Op zaterdag 14 september 14.00 uur gaat de verhalenroute officieel van start bij het eerste bord bij De Pastorie op het Kerkplein. Vanaf die datum zal er via de website nispenremembers.heemkundenispen.nl een gratis flyer te downloaden zijn met plattegrond waarop de borden staan aangegeven te downloaden zijn. De flyer is ook beschikbaar bij Dorpshuis Nisipa en diverse Nispense horecagelegenheden en winkels. [l]