Keep-Fit'70 mist nog de scherpte van vorig seizoen

ROOSENDAAL - Na een goed seizoen en promotie in het vorige seizoen, mocht Keep-Fit 1 uit Roosendaal een klasse hoger gaan spelen. Eerste (thuis)wedstrijd in de tweede klasse kwamen de groen-witte uit tegen DVS uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Keep-Fit wist dat het scherp moest beginnen aan de wedstrijd, het eerste kwartier was het speloverwicht dan ook voor hen. Enkel de afronding volgde niet, zo ging de wedstrijd toch gelijk op. DVS kon enkel tegen prikken via stilstaande fases. Hun korfballend aanvalsspel werd verdedigend goed lam gelegd. Zo ging DVS met een gevleide voorsprong de rust in, 5-6. Na de rust trokken de donkere wolken zich samen boven het veld in Roosendaal. Een soort van symbolische betekenis, want hoe goed Keep-Fit het in de eerste helft deed, zo miste het veel scherpte in de tweede helft. DVS liep in een aantal minuten uit naar een 5 punten voorsprong. Dit lieten ze niet meer uit handen glippen en korfbalden dit volwassen uit. Jammer dat Keep-Fit niet kon antwoorden, want er zat zeker veel meer in deze eerste veldwedstrijd. Eindstand kwam zo op 9-16.

Het vlaggenschip van Keep-Fit ’70 heeft een valse start genomen, maar zal zeker nog punten gaan halen in deze tweede klasse. Volgende week hopen we, in Ritthem tegen Atlas, de punten mee naar huis te nemen.[l]