Spetterende feestweek op Basisschool Lavoor

ROOSENDAAL - Basisschool Lavoor Heulberg en HBG (Voltijd Hoogbegaafdenonderwijs) vieren deze week hun 30-jarige bestaan. In de aanloop van deze lustrumweek, hebben de kinderen verschillende kunstworkshops gehad van Iwaz Art en kunstenares Marijke Maas. In de workshops hebben ze gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk van alle leerlingen, als cadeau voor hun school. Het kunstwerk schittert nu als tweeluik op beide locaties: Lavoor Heulberg en Lavoor HBG.

De leerlingen van Basisschool Lavoor kregen dinsdag 10 september te gekke muziekworkshops van de muzikanten van kunstorganisatie ‘Fort van de Verbeelding’ uit Utrecht. Alle leerlingen hebben samen de dag afgesloten met en spectaculair optreden voor ouders en leerkrachten. Het samen leren, samen vieren en samen doen neemt een steeds grotere plaats in op Basisschool Lavoor.

Directeur Janneke van ’t Wout: “Bij ons op school vinden we het sociale aspect heel belangrijk. Verschillen tussen mensen en groepen worden steeds groter in onze maatschappij. We willen onze leerlingen veel vaardigheden meegeven om oog te hebben voor elkaar, goed met elkaar om te kunnen gaan en leren om samen te werken".

Op woensdag gaan de kinderen op een spannende vossenjacht en wordt de school omgetoverd tot een bioscoop met natuurlijk echte popcornautomaten. Op donderdag genieten de leerlingen, leerkrachten en vele hulpouders van een gezellige schoolreis naar De Efteling.