Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam
Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam Foto: Bep Houwen.

AGENDA

Woensdag 11 september

Demonstratie Digitale Schilder Kunst

13:00 | wijkcentrum De Bergspil

In Wijkcentrum De Bergspil, Tolberg 158 in Roosendaal demonstratie beeldbewerking 'Schilderen met digitale penselen'. Op woensdagmiddag 11 september van 13.30 tot 15.00 uur en donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Meer informatie op www.bergspil.nl en op www.mydigitalart.nl De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Voor iedereen die geïnteresseerd is Digitale schilder kunst.

Donderdag 12 september

Demonstratie Digitale Schilderkunst

19:30 | wijkcentrum De Bergspil

In Wijkcentrum De Bergspil, Tolberg 158 in Roosendaal demonstratie beeldbewerking 'Schilderen met digitale penselen'. Op woensdagmiddag 11 september van 13.30 tot 15.00 uur en donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Meer informatie op www.bergspil.nl en op www.mydigitalart.nl De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Voor iedereen die geïnteresseerd is Digitale schilder kunst.

Infoavond Eerste Heilige Communie

20:00 | St. Josephkerk

Donderdag 12 september om 20.00 uur is er in de St. Josephkerk van de Sint Norbertusparochie een informatieavond voor de ouders van kinderen die dit schooljaar hun Eerste Heilige Communie doen. Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen. Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder, daarom is het die dag ook groot feest in de kerk, speciaal voor al de kinderen. Tijdens de informatieavond wordt uitleg gegeven over de voorbereidingsbijeenkomsten voor de communicanten en kunt u uw kind opgeven. De communiedata van de Sint Norbertusparochie in Roosendaal voor komend jaar zijn: Sint Josephkerk 17 mei 2020; O.L. Vrouwekerk 21 mei. Aanmelden: Voor de informatieavond is aanmelden niet nodig. Meer informatie: maryzopfi@sint-norbertusparochie.nl

Rikken

19:30 | Sportpark Vierhoeven

Donderdag 12 september a.s. wordt er gerikt in de kantine bij v.v. B.S.C. op Sportpark Vierhoeven te Roosendaal, aanvang 19.30 uur.

Bingo Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 12 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom.

Vrijdag 13 september

Modeshow bij KBO-Wouwse Plantage

13:30 | Dorpshuis de Spil

Vrijdag 13 september s het modeshow bij de KBO-Wouwse Plantage. De najaar- en wintermode 2019 wordt er getoond. Iedere bezoeker krijgt een gratis kopje koffie/thee en kan meedoen aan de gratis loterij. De modeshow wordt gehouden in Dorpshuis de Spil en begint om 13.30 uur.

Lezing Jacques Klöters

20:00 | Schouwburg de Kring

Op de vooravond van Open Monumentendag neemt Jacques Klöters u mee langs de verschillende plekken van plezier in (de geschiedenis van) onze stad en elders. Een lezing over amusement (zang, cabaret e.d.) in de oorlog, met zangeressen in het aansluitende muzikale theaterprogramma 'Door de nacht klinkt een lied'. De lezing van Jacques Klöters stelt het thema 'Plezierige Plekken' centraal. Om 20.00 uur in De Kleine zaal van De Kring.

Zondag 15 september

Garage Sale Heerle

10:00 |

Zondag 15 september, 10.00 uur tot 16.00 uur, vindt een nieuwe editie van Garage Sale Heerle weer plaats. De verkoopadressen en Horecapunten zijn heel makkelijk terug te vinden op de Gratis Route kaarten die worden uitgegeven vóór de Kerk van Heerle (Herelsestraat 100). Dit Informatiepunt is geopend van 9.30 uur tot 14.00 uur. Ook zijn de verkoopadressen van oranje ballonnen voorzien waardoor deze opvallend te vinden zijn. Ook hier zullen een beperkt aantal routekaarten te vinden zijn.

Rommelmarkt

Rommelmarkt in Bergspil

10:30 | wijkcentrum De Bergspil

In Wijkcentrum de Bergspil, Tolbergcentrum 158 in Roosendaal, staat zondag 15 september weer een rommelmarkt op het programma. Bezoekers kunnen van 10.30 tot 14.30 uur binnenlopen in De Bergspil om er te snuffelen tussen alle aangeboden spulletjes. Wie een tafel wil huren om ook wat spulletjes te verkopen kan een tafel reserveren door te mailen naar rommelmarkt@bergspil.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar 0165-547848. Tafels klaarzetten kan op de dag zelf vanaf 9.30 uur. Na 15 september zijn er weer rommelmarkten in De Bergspil op zondag 20 oktober en op 17 november. Kijk voor prijzen van de tafelhuur en het reglement ook op www.bergspil.nl.

Schorren en slikken langs de Oesterdam

8:30 | Parkeerterrein Visdonk Lodge

Zondag 15 september organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids over de schorren en slikken langs de Oesterdam. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur aan de N659 bij de noordpunt van de Kreekkraksluizen. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Tom Ysebaert begeleidt de wandeling en weet als geen ander te vertellen over het ecologisch belang van dit intergetijdengebied in de Oosterschelde.

Beatles mini-college met live muziek

11:15 | Citybioscoop

Op zondag 15 september, 11.15 uur organiseert Cinema Paradiso een speciale voorstelling in de Citybioscoop in Roosendaal. Hoe zou de wereld er uitzien als the Beatles en al hun liedjes uit het collectief geheugen gewist zouden zijn? Deze vraag is het uitgangspunt van de muzikale komedie Yesterday. Voorafgaand aan de film verzorgen Luc van Gaans en Erik Siegel in de bioscoopzaal een minicollege over the Beatles met live muziek. Meer info: https://www.cinemaparadiso.nl/film.php?film=yesterday

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 15 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. U bent van harte welkom.

Optreden op Sfeerstrand

15:00 | Sfeerstrand

Zondagmiddag 15 september Bronance optreden op Sfeerstrand in Stadsoevers om 15.00 uur en zullen de resterende middag vullen met heerlijk klassieke rocknummers. Ongetwijfeld nummers die iedereen wel kent, niet op stil kan blijven staan en in ieder geval mee kan zingen met het refrein. Stadsoevers is de nieuwe wijk in wording, waar ruimte is voor creativiteit, wonen, werken, genieten en nog veel meer. Kom gezellig langs, zie hoe de werkzaamheden buiten vorderen, geniet van een heerlijke muziekmiddag met een hapje en drankje. BeachClub 0165 is bereikbaar via de Passerelle per fiets, te voet en voor mensen die met de trein komen. Via de Jan Vermeerlaan over de brug bij de Vliet en vóór het Herstaco Stadion rechtsaf de Industriestaart in. Na zo'n 100 meter rechts het parkeerterrein op en dan vindt u ons links. Via de Borchwerf ná het stadion linksaf en dan rechtsaf het parkeerterrein op.

Dinsdag 17 september

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Bronance.