Mariëtte van Gastel en Jenny Heijstek.
Mariëtte van Gastel en Jenny Heijstek. Foto:

Maak kennis met haptonomie in ons dagelijks leven

ROOSENDAAL - Workshop 'Voelen….Wat kan IK ermee?' Een kennismaking met haptonomie in ons dagelijks leven, door Mariëtte van Gastel en Jenny Heijstek.

Haptonomie gaat over voelen. Voelen wat je lijf jou te vertellen heeft. Bij een levensbedreigende ziekte zoals kanker, voelt het alsof je lijf je in de steek laat. Je gaat door een proces waarbij je op jezelf bent aangewezen. Haptonomie kan helpen de verbinding met je lijf en daarmee de verbinding met anderen te verbeteren of te herstellen.

Je lijf voelt wat fijn voor je is en wat niet. Vaak gaan wij in de hectiek van de dag, hieraan voorbij. We zijn het een beetje verleerd om deze signalen serieus te nemen. Ons verstand zit soms in de weg. Als je naar je lijf luistert, weet je wat je nodig hebt.

Haptonomie helpt je in verbinding te blijven met jezelf zodat je de mensen om je heen kunt laten weten wat je nodig hebt. Dit is bij een ziekte zoals kanker extra belangrijk. Juist in verbinding met anderen wordt het leven draaglijker.

Tijdens deze workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met haptonomie.
De workshop is voor alle geïnteresseerden die op één of andere manier te maken hebben met de ziekte kanker. Mensen met kanker, hun naasten, mantelzorgers, behandelaren en andere betrokkenen worden van harte uitgenodigd. Ervaring met haptonomie is niet nodig om deel te nemen.

Aanmelden
De workshop wordt gehouden in Inloophuis De Rose-Linde, Roosendaal, op maandag 30 september, ontvangst vanaf 19.00 uur. De workshop vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden: mag, hoeft niet. Aanmelden kan via de inschrijflijst in Inloophuis De Rose-Linde of een mail naar haptotherapie@samenmeerjezelf.nl. Meer informatie is te vinden op samenmeerjezelf.nl/voelen-wat-kan-ik-ermee.
Deze workshop wordt u gratis aangeboden door Mariëtte van Gastel (Haptotherapie Samenmeerjezelf) en Jenny Heijstek (Heijstek Haptotherapie). [l]