HV Heerle is één van de deelnemers
HV Heerle is één van de deelnemers Foto:

Verenigingen in 't zonnetje bij Heerlijk Doen

HEERLE - Verenigingen en organisaties uit Heerle kunnen zich op zaterdag 21 september presenteren tijdens Heerlijk Doen. Een speciale dorpendag voor inwoners van Heerle om omliggende dorpen, waarop iedereen kan laten zien wat er allemaal te doen is in het dorp.

Het idee voor deze dorpendag kwam vanuit het beheer van sportpark Harella en het bestuur van stichting de Schalm. In samenwerking met verschillende partijen wordt er nu een kidsrun, een informatiemarkt, verschillende workshops, een zeskamp en gewoon een gezellig samenzijn georganiseerd.

"Om 10.00 uur zal er gestart worden met een warming-up voor de deelnemers van de Kidsrun", aldus de organisatie. Vervolgens zal wethouder Inge Raaijmakers het startschot geven. Ook de informatiemarkt met allerlei ondernemers en verenigingen uit Heerle zal geopend worden. "Vanaf 11.15 uur zijn er verschillende workshops te volgen voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan walking handball, biodanza, yoga en dynamic tennis." Deze workshops zijn gratis te volgen.

Vanaf 13.00 uur kunnen de kinderen deelnemen aan een toffe zeskamp met allerlei sportieve activiteiten. Als het lukt om alle activiteiten mee te doen, kun je een leuk kleinigheidje verdienen. "We hopen op deze manier te laten zien wat we in Heerle allemaal te doen hebben voor onze inwoners, maar ook voor de inwoners van onze omliggende dorpen", zegt Silvia Heijnen van Stichting de Schalm. "We hopen op veel animo en proberen er voor iedereen een leuke dag van te maken, iedereen is welkom!", zegt ook Tessa Disco van HV Heerle. Alle activiteiten vinden plaats op het terrein tussen Sportpark Harella, basisschool Berkenveld en de Schalm.

Voor de Kidsrun kunnen kinderen zich opgeven door hun naam, leeftijd, klas en school te mailen naar de beweegcoaches via roosendaal@ssnb.nl. Voor meer informatie of vragen kan er gemaild worden naar sportzaalharella@gmail.com.