Jouw kinderen zorgen later voor jou, toch?

ROOSENDAAL - Mantelzorg steunpunt Roosendaal gaat samen met mantelzorgadviesraad de komende maanden een viertal bijeenkomsten houden op diverse locaties voor mantelzorgers, 65+ en overige belangstellenden. Met als thema “Jouw kinderen zorgen later voor jou, toch?” Je kunt niet voorspellen wat de toekomst brengt. Wordt er verwacht dat je mantelzorg gaat geven, of heb je straks zelf mantelzorg nodig? Sta straks niet voor onverwachte situaties, maar praat er nu vast met elkaar over en voorkom zo onprettige situaties.

Tijdens de bijeenkomsten gebruiken we als leidraad de brochure; Nu en straks. Wandel er eens over! Deze set van vragen helpt je op weg op een ongedwongen moment eens te praten over later. Mocht de situatie dan ontstaan dat je ergens hulp bij nodig hebt, dan weet je beter wat je aan elkaar hebt. Naast je eigen vertrouwde omgeving is het niet altijd mogelijk om thuis verzorgd te worden. Heel belangrijk is, dat je weet bij wie je informatie en hulp kan krijgen.

Mantelzorgconsulent
Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw zorgen en vragen stellen. Het is de bedoeling dat er kennis en ervaringen uitgewisseld wordt. Het is ook mogelijk dit privé te doen met een mantelzorgconsulent. We maken dan graag een aparte afspraak met u. De toegang is vrij, wij ontvangen u graag met een kopje koffie/thee met cake. Donderdag 26 september van 13.30-15.30 uur bent u welkom in het dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 te Nispen. Donderdag 10 oktober van 19.30-21.30 uur bent u welkom in het Huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3 Roosendaal. Woensdag 23 oktober van 13.30-15.30 uur bent u welkom in MFC de Geerhoek, Kloosterstraat 19b te Wouw. Maandag 18 november van 13.30-15.30 uur bent u welkom in buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70 te Roosendaal. Voor vragen kunt u contact opnemen met de consulenten van het mantelzorgsteunpunt Roosendaal. T: 088-5574890 [l]