Inloopavond Roosendaalsche Schaakgenoten

ROOSENDAAL - Het nieuwe schaakseizoen gaat van start. Voor de Roosendaalsche Schaakgenoten (RSG) begint de interne competitie op maandag 23 september, maar op 16 september is er eerst een inloopavond. Deze avond is niet alleen voor de leden, maar iedereen die kennis wil maken met het schaken in een club is van harte welkom.

De inloopavond wordt op maandag 16 september gehouden in café de Veestallen aan de kade in Roosendaal en start om 20.00 uur. Iedereen die thuis of in vriendenkring wel eens een partijtje schaakt, kan zich hier in een ongedwongen sfeer meten met een clubschaker. Ook wordt er tijdens de inloopavond informatie gegeven over alle schaakactiviteiten die het komende seizoen op stapel staan. Het zijn activiteiten waar de leden van RSG aan deelnemen of die door RSG worden georganiseerd.

De partijen van de interne competitie worden, net als in het afgelopen seizoen, niet meer in twee groepen gespeeld, maar volgens het zogenaamde Keizersysteem. Ook over dit systeem wordt aan de gasten tijdens de inloopavond informatie verstrekt. In tegenstelling tot het groepensysteem hoef je nu niet iedere maandag aanwezig te zijn en kun je toch de competitie voltooien zonder inhaalpartijen te hoeven spelen. RSG neemt ook met drie teams deel aan de avondcompetitie en met een team aan de zaterdagcompetitie. De avondcompetitie start in de week van 21 oktober. Het zaterdagteam speelt zijn eerste partijen op 2 november. Het Districtskampioenschap (DKR), een van de grootste toernooien in Noord-Brabant waarvan de organisatie in handen is van de Roosendaalsche Schaakgenoten, start op 14 oktober. [l]