Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Extra verkeersmaatregelen om snelheid aan te pakken

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft vier extra snelheidsdisplays gekocht à 4300 euro om op bepaalde wegen de snelheid omlaag te kunnen brengen. Dat laat wethouder Cees Lok weten.

Op dit moment hangen er al vier snelheidsdisplays in de gemeente, de aanschaf van de extra displays zorgt dus voor een verdubbeling. Waar de displays komen te hangen is nog niet duidelijk. "De extra displays worden volgend jaar geleverd. Op dat moment wordt bepaald waar ze komen te hangen." Kees Verstraten en Sanneke Vermeulen (VVD) stelden onlangs vragen over verkeersremmende maatregelen, nadat de Stationsstraat in Roosendaal was aangepakt met onder andere nieuwe belijning, een inhaalverbod en de cijfers 50 op de weg. Daarnaast werd er ook een digitaal snelheidsbord geplaatst.

De VVD-fractie wilde daarop weten of er ook op andere wegen verkeersremmende maatregelen getroffen kunnen worden, bijvoorbeeld bij de top 10 van snelle wegen in Roosendaal. De wethouder liet daarop weten voorstander te zijn van verkeersmaatregelen die het weggedrag op een positieve manier beïnvloeden. "Er wordt al extra aandacht gegeven aan de straten waar met grote regelmaat te hard wordt gereden. Om in te kunnen spelen op de wensen van omwonenden is het mogelijk samen met bewoners bloembakken te plaatsen (in woonstraten waar al 30km/uur geldt) of snelheidsdisplays op te hangen." Met de aanschaf van de extra displays komen er dus nog meer mogelijkheden. [l]