Afbeelding
Foto:

Grote Clubactie weer van start met 21 verenigingen

ROOSENDAAL - Verenigingen uit de gemeente Roosendaal kunnen vanaf deze week weer op pad voor de landelijke Grote Clubactie. Net als ruim 5.000 andere verenigingen gaan de clubleden van 21 verenigingen uit Roosendaal op pad om loten te verkopen voor hun club. Dit doen ze niet zonder reden! Deze extra financiën zijn vaak hard nodig, voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe materialen of de organisatie van een activiteit.

Van elk verkocht lot van drie euro gaat maar liefst 2,40 euro (80 procent) direct naar de clubkas. Dit geld wordt besteed aan uiteenlopende clubdoelen, zoals de aanschaf van nieuwe tenues of voor het opknappen van het clubhuis. Nieuw dit jaar is dat de clubleden een niet-thuiskaartje kunnen achterlaten bij mensen die niet thuis zijn. Hierop staat een QR-code waarmee online loten gekocht kunnen worden. "We helpen hiermee de verenigingen bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden", stelt directeur Frank Molkenboer.

Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op. Wie een lot koopt in de Grote Clubactie maakt tegelijkertijd meteen zelf kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. [l]