FOTO ARCHIEF DE BODE
FOTO ARCHIEF DE BODE Foto: Archief de Bode

Bravis en gemeente in gesprek met inwoners over komst ziekenhuis

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal en het Bravis Ziekenhuis gaan op verschillende manieren in gesprek met inwoners over de komst van het nieuwe ziekenhuis naar de locatie Bulkenaar. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale raadsinformatiebijeenkomst in de aula van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal.

De gemeenteraad werd door verschillende partijen ingelicht over de huidige stand van zaken. Daarbij werd niet alleen gesproken over de invulling van de 48 hectare grond, maar ook over de verhouding stad en land, oftewel hoeveel groen komt er in verhouding met de bebouwing. Eén van de belangrijkste aspecten van de avond was echter de vraag: hoe kijken bewoners tegen de komst van het nieuwe ziekenhuis naar locatie Bulkenaar aan? Wat zijn de grootste zorgen? Waar liggen kansen voor de ontwikkeling en hoe kijkt men tegen de nieuwe verbindingsweg aan? Welke ideeën en suggesties zijn er?

Zorgvuldigheid

"Ik heb altijd gezegd dat we zullen luisteren naar onze inwoners. De voorbereiding hiervoor heeft wat tijd gekost, maar dit proces vraagt nu eenmaal om zorgvuldigheid. De komst van het nieuwe Bravis ziekenhuis biedt diverse kansen voor de inwoners van Tolberg, Roosendaal en voor de hele regio. Dit is het moment voor Roosendalers om mee te doen in dit proces. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk Roosendalers deze kans pakken."

Straatinterviews

Om antwoord te krijgen op die vragen, worden dan ook verschillende middelen ingezet. Zo worden er op 27 september verschillende interviews afgenomen bij de mensen thuis. Het gaat dan vooral om bewoners die direct uitkijken op de locatie Bulkenaar. Op diezelfde dag start ook de online vragenlijst die iedereen in kan vullen op www.gemeentepeiler.nl/roosendaal. Eén dag later worden er bij winkelcentrum Tolberg straatinterviews afgenomen om de mening van de inwoners te peilen.

Resultaten

De interviews bestaan onder andere uit vragen over de bestaande situatie, de toekomstige situatie en de toekomstige verbindingsweg. De informatie wordt uiteindelijk gebundeld en teruggekoppeld naar de inwoners. Dat gebeurt niet alleen via een inloopbijeenkomst, maar ook via een app van gemeentepeiler. Ook worden de uitkomsten afgezet tegen de ambities en kaders van de gemeente Roosendaal én het Bravis ziekenhuis. "Dat geeft ons inzicht in thema's waar verder over gesproken moet worden." Tijdens die inloopbijeenkomst wordt meteen informatie gegeven over het vervolgproces.