Roosendaalse jeugd met blik
Roosendaalse jeugd met blik Frank Boelen

Druk weekend voor Roosendaalse roeiers

ROOSENDAAL - Op zaterdag stond de Army Regatta op het programma, dit is een achtervolging van 4,5 kilometer over de Mark van Terheijden terug naar de KMA in Breda. We waren met negen teams goed vertegenwoordigd en er is door iedereen een sportieve strijd geleverd. Helaas geen blik (medaille) gewonnen maar de meesten hebben wel hun tijd flink kunnen verbeteren. De snelste Roosendaalse ploeg was de ongestuurde heren 4 met daarin Bert Vlieger, Hans van Leengoed, Paul Grote Beverborg en Alex van de Mortel. Zij hebben een tijd neergezet van 18.43 minuten.

Op de voet gevolgd door Joris Constandse in zijn skiff met een hele scherpe tijd van 18.43.2 minuten. De dames 2 met Veronique Schijvenaars en Vera van de Velde hadden de derde Roosendaalse tijd, zij zijn afgeklokt in 19.28.1 minuten. Deze lange baan wedstrijden zijn een goede voorbereiding voor de Suikerrace die op 17 november geroeid wordt op onze eigen Roosendaalse Vliet. Op zondag was het de beurt aan de jeugd van de Roosendaalse, zij kwamen in actie tijdens de regiowedstrijd, deze keer waren ze te gast bij roeivereniging Breda. Er worden in diverse samenstellingen wedstrijden geroeid over een afstand van 500 meter en 1000 meter. Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt wel uit het aantal blik wat er mee terug naar Roosendaal genomen werd.

De gestuurde jongens 4 met daarin Rens Broeren, Teun Boelen, Teun 's Gravendijk, Jorak Cools en als stuur Lucas Mol legde hun 500 meter af in 02.14 min. goed voor de 1e plaats. Ook blik met een tijd van 03.08 min. was er voor de gestuurde meisjes 4 met als bemanning Anne Timmers, Lieke Laurijsse, Madelief Vissers, Marte ten Harmsen en als stuur Anne Boelen.

De mix 2 met Tara van Veen en Teun Boelen hebben de 500 meter afgelegd in een tijd van 02.10 min en ook deze tijd was goed voor de 1e plaats. Als laatste was het de beurt aan de meisjes dubbel 2 met Anne Boelen en Marlous Koole, zij legde hun 1000 meter af in een hele snelle tijd van 04.06 minuten. De Roosendaalse Roeivereniging kan weer terug kijken op een geslaagd roeiweekend. Zou jij ook willen leren roeien kijk dan eens op onze website voor de mogelijkheden www.roosendaalserv.nl [l]