Afdaling Rockgarden Wieler Experience Roosendaal. FOTO MARIETTE DUSSELDORP
Afdaling Rockgarden Wieler Experience Roosendaal. FOTO MARIETTE DUSSELDORP Mariette Dusseldorp

Negende MTB Toertocht Kaaimannen vernieuwd

ROOSENDAAL - De Kaaimannen organiseren jaarlijks een MTB toertocht door de stad Roosendaal. Dit jaar gooien de Kaaimannen het programma helemaal om.

Zondag 29 september kunnen liefhebbers van off-road fietsen weer genieten van een unieke Stads Mountainbike toertocht door Roosendaal. Ook dit jaar loopt de route weer door de stad Roosendaal én over de WielerExperience Roosendaal. De toertocht, die voor de 9e keer wordt georganiseerd door wieler- en ontspanningsvereniging De Kaaimannen uit Roosendaal, kan met een mountainbike of cyclocross fiets worden verreden. “Veel wielerclubs organiseren in de wintermaanden een toertocht over vaste routes in de bossen. Daarmee lijken deze tochten vaak veel op elkaar. De Kaaimannen weten als enige een toertocht uit te zetten die grotendeels binnen de stadsgrenzen wordt verreden”, aldus voorzitter Carlo Schepers.

Het grote verschil met alle voorgaande edities, is dat dit jaar de toertocht in september wordt georganiseerd, aan het begin van het MTB-toertochten seizoen. “We zagen dat er nog een gaatje was in de kalender van alle toertochten en hebben als organisatie hierop onze datum aangepast”. Een belangrijke reden is dat normaal gesproken maart het einde van het seizoen is. Dan hebben veel deelnemers alweer zin om de weg op te gaan. Nu heeft iedereen weer zin de MTB eens goed te testen. Daarnaast gooien de Kaaimannen de route helemaal om. “Al 8 jaar rijden we steeds dezelfde route, deze is nu wel zo’n beetje bekend. Door de route tegenovergesteld te rijden, is deze weer helemaal nieuw en uitdagender geworden.”

Verschillende afstanden

De Stads Mountainbike toertocht wordt grotendeels verreden in de stad, maar gaat desondanks voor een groot gedeelte over onverharde paadjes. Ook is een deel van de mountainbikeroute in Nispen opgenomen in de toertocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De Kaaimannen zetten een route uit van ongeveer 30 en 45 kilometer. De start, tussen 8.00 en 10.00 uur, is voor alle afstanden vanuit Café De Veestallen, Kade 65 in Roosendaal.

Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een mooi doel. Na afloop is er voor de deelnemers de gelegenheid om de fiets schoon te laten spuiten en deze in een bewaakte fietsenstalling te stallen, terwijl bij de Veestallen nog van een welverdiend drankje en hapje kan worden genoten.[l]