Afbeelding
Foto:

Historische en nieuwe windmolens verbonden tijdens Vier de Wind-festival

WOUW - Theatercollectief EELT, bekend om bijzondere culturele projecten in heel Brabant, organiseert op 5 oktober een culturele middag in en om de molen in Wouw. Thema van deze middag is 'Vier de Wind'.

Wouwse Molen De Arend en Windpark Roosendaalse Vliet hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder erfgoedproject rondom de historische en nieuwe windmolens van Wouw en Roosendaal. Samen willen zij de leerlingen van 42 klassen uit basisscholen in en rond Roosendaal kennis te laten nemen van de schoonheid en kracht van de wind. Voor de uitvoering van dit project riepen zij de hulp in van EELT Theatercollectief.

Vier de Wind

Het project 'Vier de Wind' bestaat uit drie verschillende activiteiten. "Twee activiteiten vinden op school plaats: het bezoek van een speciaal gecreëerde Windmobiel waarin
verrassend kennis gemaakt wordt met de wereld van beide types molens én workshops waarin scholieren uitgedaagd worden om creatief bezig te zijn met windmolens van vroeger en nu. Aandacht voor de kracht van de wind en het erfgoed van nu en de toekomst gaan zo hand in hand. En dat is in deze tijd van energietransitie een belangrijke ervaring", aldus Eddy Haers namens EELT Theatercollectief.

Culturele middag

De educatie van Vier de Wind krijgt een voorlopig hoogtepunt met de derde activiteit op 5 oktober: een culturele middag bij Wouwse Molen De Arend, waar EELT Theatercollectief samen met de partners, zorgt voor muziek, theater en ambacht waarbij kinderen, ouders en alle andere belangstellenden welkom zijn. Basisschool De Baayaert uit Wouw en De Gezellenhoek uit Roosendaal doen met de hele school mee met Vier de Wind.

Voorproefje

Deze activiteit vormt een voorproefje van het muziektheaterspektakel dat gepland staat voor het Nationale Molenweekend in mei 2020, waarbij amateurmusici, dansers en acteurs samenkomen. "Deelname aan 'Vier de Wind' is mogelijk voor iedereen, als chauffeur, vrijwilliger, danser, acteur of door aan workshops deel te nemen. Wie zich op wil geven, stuurt een mailtje naar info@eeltweb.nl"