De kaarten waarop wordt geschoten.
De kaarten waarop wordt geschoten.

Graaf Engelbrecht van Nassau gastvereniging op NK

ROOSENDAAL - Op zaterdag en zondag 21 en 22 september is het Nederlands Kampioenschap in de discipline Service Pistool verschoten in Roosendaal.

De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) heeft schietsportvereniging Graaf Engelbrecht van Nassau uit Roosendaal gevraagd dit te organiseren.
Na maanden van voorbereiding zijn 124 gekwalificeerde schutters uit diverse delen van Nederland naar Roosendaal gekomen om daar hun Nederlands Kampioenschap te verschieten. Men kon zich van te voren inschrijven voor de disciplines klein en groot kaliber. Bij Service Pistool wordt er geschoten op twee schijven, er wordt staand geschoten op 4 verschillende afstanden.
Iedere serie bestaat uit 6 schoten die in een vastgestelde tijd dienen te worden afgevuurd (Stag - Afstand - Schoten - Welke Schijf - Tijd):
1 25 mtr. 6 linker schijf 15 sec

2 20 mtr. 3 + 3 Beide schijven 10 sec.

3 15 mtr 2 + 2 + 2 Rechter schijf 3 + 3 + 3 sec.

4 10 mtr. 3 + 3 Beide schijven 6 sec.

Geslaagd
Op beide dagen waren er 3 KNSA officials aanwezig om te controleren of alles volgens de regels plaats vond. Ook waren er 19 vrijwilligers, die 1 of 2 dagen aanwezig waren, en zij hebben ervoor gezorgd dat het een gezellig weekend werd.
De resultaten liepen uiteen. Sommigen hadden goed geschoten, waarbij er enkele persoonlijke records sneuvelden en zelfs werd er een nieuw Nederlands record
geschoten. Anderen hadden juist minder goed geschoten en moesten vooral de schuld bij zichzelf hiervoor zoeken.
Al met al was het dus een geslaagd weekend met mooie prijzen voor SSV Graaf Engelbrecht van Nassau.
Alle uitslagen zijn terug te vinden op de website van de vereniging: www.schietsportroosendaal.nl/uitslagen [l]