Tovenaar Dawak Zwirtas en zijn tovenaartjes. FOTO HANS VAN OOSTERBOSCH
Tovenaar Dawak Zwirtas en zijn tovenaartjes. FOTO HANS VAN OOSTERBOSCH Hans van Oosterbosch

Speciale theatervoorstelling voor kinderen

ROOSENDAAL - Theatergroep GraagGedaan maakt en speelt al 26 jaar musicals voor kinderen van de basisscholen in Roosendaal en omstreken. Ook dit jaar komen er ruim 1200 kinderen op maandag 7 oktober naar schouwburg De Kring om de voorstelling ‘De ring van Ontvries’ te bekijken.

Voor die kinderen maakt het onderdeel uit van activiteiten die in het kader van de Kinderboekenweek plaatsvinden. De musicals van GraagGedaan sluiten namelijk aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Op Reis’. In de musical spelen daarom een magische step en een bijzondere eenwieler een belangrijke rol. Het bijzondere van de voorstelling dit jaar is dat GraagGedaan bijgestaan wordt door kinderen van dansschool SISA. De dansen die de kinderen tijdens de voorstelling zullen laten zien, zijn ingestudeerd door Malou van Rede en maken van de musical een kleur- en dansrijk festijn.

Musical
In de musical speelt prinses Beaudine een hoofdrol. Zij moet vluchten voor de tovenaar Dawak Zwirtas, die alles in haar rijk heeft bevroren. Op haar vlucht krijgt ze gezelschap van een oude danseres, een dief, een dompteur en een geheimzinnige reiziger. Samen gaan zij op zoek naar de Ring van Ontvries. Die ring is de enige hoop voor de prinses om de tovenaar te verslaan en weer terug te kunnen keren naar haar rijk.

Voor wie graag naar deze voorstelling wil komen kijken, kan op zondag 6 oktober terecht. De musical wordt dan in de grote zaal van schouwburg De Kring in Roosendaal om 15.00 uur opgevoerd. Kaarten zijn via de site van schouwburg De Kring te verkrijgen. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief.