Keep-Fit'70 verliest tegen Vriendenschaar (B) door ineffectiviteit

ROOSENDAAL - Twee weken geleden tegen Atlas, werden de winstpunten (12-19) mee naar huis genomen. Vorige week werd het een zwaar bevochten overwinning (13-9) thuis op ACKC, waarin weinig doelpunten vielen en fysiek werd gespeeld.

Zaterdag moest het eerste van Keep-Fit '70 aantreden tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Na een wat rommelige start aan beide kanten viel het eerste doelpunt aan de zijde voor Keep-Fit. Keep-Fit ‘70 bracht het verschil gelijk naar 2, na doelpunten van Fabian en Jelle. Dit verschil bleef de gehele eerste helft staan en beide teams scoorde wisselend in een wedstrijd waarin de wind onbewust toch een rol speelde. Eind van de eerste helft verzuimde Keep-Fit het gat te vergroten naar 4 doelpunten. Dit kwam door een matige afronding en velen fouten in de verdediging van de Roosendalers. Tijdens de rust wist iedereen dat het beter moest, voornamelijk in de afronding viel nog veel winst te behalen. Na het rustsignaal profiteerde Vriendenschaar door diverse persoonlijke fouten van Keep-Fit. Trainer Lars Bras probeerde nog een tactische zet te doen, door Jelle naar het andere vak te brengen, om zo de ban van het niet scoren te doorbreken. Helaas mocht dit niet baten en liepen de korfballers uit Bodegraven langzaam weg. Dit resulteerde in een 16-9 eind uitslag.[l]

Voor volgende week staat dan ook een belangrijke wedstrijd op het programma. TOGO komt dan op bezoek in Roosendaal. Zaterdag 5 oktober, 16:00 uur.