Boswandeling in Visdonk.
Boswandeling in Visdonk. Foto:

AGENDA

Vrijdag 4 oktober

Rouwwandelen Visdonk

14:00 | Brasserie T-huis

Speciaal voor mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare organiseren wij boswandelingen in Visdonk met eventueel een drankje achteraf in Brasserie T-huis (voor eigen rekening). Tijdens deze boswandeling van ongeveer een uur praten we over verlies en over rouwverwerking en komt u in contact met lotgenoten. Vrijwilligers van Humanitas begeleiden de wandeling. Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos. We verzamelen om 14.00 uur bij Brasserie T-huis (Dennescheerderdreef 11, 4707 PK Roosendaal), daar is een gratis parkeerplaats en fietsenstalling. Als u op gezellig mee wilt wandelen, verzoeken wij u aan te melden via e-mail rouwenverlies.wbw@humanitas.nl of via telefoonnummer 0165-599 936. Er wordt dit jaar ook nog gewandeld op vrijdag 1 november 2019. We kijken uit naar uw komst!

Zaterdag 5 oktober

Kledinginzameling

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 5 oktober inzameling van gedragen maar nog goed draagbare kleding voor Cordaid-Mensen in Nood, van 10 tot 12 uur in de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. Ook bruikbare, hele spullen voor de volgende snuffelmarkt, en boeken, platen en cd's voor de boekenmarkt worden ingezameld evenals oude mobieltjes en oude draagbare telefoons. Ook oude brillen zijn van harte welkom! Geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen!

Zondag 6 oktober

Wandeling Landgoed Vishoek

8:30 | Parkeerterrein Visdonk Lodge

Zondag 6 oktober organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids door het landgoed Visdonk. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. In het kader van de week van de Veldbiologie neemt de paddenstoelenwerkgroep de deelnemers mee naar Visdonk. Marike de Haan, natuurgids, gaat vooral op zoek naar paddenstoelen, pareltjes van de herfst. Een spiegeltje is een handig attribuut om mee te nemen om de lamellen of buisjes van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken.

Play Back Show

13:30 | buurtcentrum Kalsdonk

Stichting Streven Doet Herleven organiseert op zondag 6 oktober een Play Back Show. Deze middag is bestemd voor Mensen Met Een Beperking en Ouderen. Je mag ook gerust je vriend of vriendin meebrengen. Patric en Rinus zullen optreden en er zal rond gegaan worden met lekkere traktatie. Deze middag wordt, gratis, aangeboden door Stichting Streven Doet Herleven, dankzij de sponsors en bingomensen, in Buurtcentrum Kalsdonk. De middag begint om 13.30 uur tot 16.30 uur.

Play Back show

13:30 | buurtcentrum Kalsdonk

Stichting "Streven Doet Herleven" houdt op zondag 6 oktober een Play Back Show, welke is bestemd voor mensen met een beperking en ouderen. Op deze middag treed voor jullie zanger Patrik op en ook onze diskjockey zal zich op deze middag laten horen. Natuurlijk zal er op deze middag wel wat lekkers worden aangeboden. Broodje frikandel of broodje kroket? De middag is in Buurtcentrum Kalsdonk en duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur. Wij hopen u allen op zondag 6 oktober te kunnen ontmoeten.

Bingomiddag

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 6 oktober wordt in Het Fatimahuis, Dr. Schaepmanlaan 92 een bingo georganiseerd. De aanvang is 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. U bent van harte welkom.

Concert

15:00 | Lambertuskerk

Zondagmiddag 6 oktober om 15.00 uur zal het beroemde Don Kosaken Chor Serge Jaroff o.l.v. Wanja Hlibka een concert geven in de Lambertuskerk. De algehele organisatie van dit concert is in handen van de Stichting het 'Icoon van Wouw' en het bestuur van het Lambertuskoor. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij: VVV Wouw Bergsestraat 1 en bij Primera Carla van Geel, Bergsestraat 29 Wouw. Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen via 06-32058166.

Maandag 7 oktober

Rouwcafé

19:30 | Centrum voor Wonen & Zorg De Brink

Graag nodigen we u uit voor het Rouwcafé in Roosendaal, een vertrouwde activiteit van Humanitas. De lezing, speciaal voor mensen die te kampen hebben met rouw en verlies, vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. Het thema van de avond is te vinden op www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west. Locatie: Kapelzaal van Centrum Wonen & Zorg De Brink, Melisstokelaan 5, Roosendaal, 19.30-21.30 uur. De zaal gaat open om 19.15 en de koffie/thee staat voor u klaar. Vooraf aanmelden is niet nodig, er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Natuurlijk kunt u samen komen met een vriend(in), familielid of buurtgenoot.

Dinsdag 8 oktober

Oogcafé

19:00 | Huis van de Westrand

Op 8 oktober is er weer een oogcafé van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis van de Westrand, Lucasplein 3, Roosendaal. Het thema is samen aan het woord. Ook zal een van de bezoekers verslag doen van haar vakantie.

Bingo

14:00 | buurtcentrum Kalsdonk

Stichting Streven Doet Herleven houdt op dinsdag 8 oktober weer een bingo, welke wordt gehouden in buurtcentrum Kalsdonk, Rector Hellemonstraat 2A in Roosendaal. De bingo begint om 14.00 uur maar de zaal is open vanaf 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom.