Unieke samenwerking tussen Deltalent en regionale rugbyverenigingen

ROOSENDAAL - Binnen Deltalent biedt het programma Jongeren in Beweging (JIB) beweging een belangrijke ondersteunende rol voor het basisonderwijs. Middels een gevarieerd aanbod biedt het jonge scholieren de kans meer te bewegen en kennis te maken met diverse sporten.

Vanaf 1 oktober 2019 krijgt de rugbysport een stevige plaats binnen het programma-aanbod. Deelnemende verenigingen stellen trainers en materiaal ter beschikking aan JIB om de leerlingen van de basisscholen in de regio Breda, Etten-Leur en Roosendaal op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de rugbysport. Leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8 komen voor dit programma in aanmerking.

Teamsport
Rugby is een echte teamsport voor sportieve jongens en meisjes, je speelt met elkaar en kunt niet zonder elkaar. Je leert er samenwerken en respectvol met de tegenstander en elkaar omgaan. Hierbij zijn snelheid, behendigheid en kracht nodig. Normen en waarden, kameraadschap en discipline zijn belangrijke kernwaarden voor rugby. Spreekt jou dit aan, dan is rugby de juiste keuze!

Het doel van dit programma is dat leerlingen van het basisonderwijs kennis kunnen maken met de mooiste teamsport die er is. Rugby kan door iedereen gespeeld worden;

Ben je snel en beweeglijk dan is een plek aan de zijkanten jouw speelveld
Ben je klein maar behendig dan is de spelverdeling jouw taak.
Ben je groot en sterk dan is een plek in de scrum jouw domein.

Programma
Onder leiding van ervaren trainers worden leerlingen op een leuke en sportieve manier uitgedaagd. Tijdens de trainingen maken de deelnemers kennis met verschillende basiselementen van rugby zoals o.a. de pass, tackle en scrum. Het programma Get Into Rugby (www.getintorugby.worldrugby.org) wordt door de trainers gebruikt als kompas. Lessen kunnen zowel binnen als buiten worden aangeboden. Get Into Rugby biedt ook veel oefenstof en methodieken voor docenten. De trainingen worden afgesloten met een toernooi volgens de regels van Rugby Nederland: www.rugby.nl.

Binnen het project wordt nauw samengewerkt met (Rugby) Deltalent, rugbytrainers en adviseurs van de regionale rugbyverenigingen. Met het project krijgen kinderen kansen om meer te bewegen en veel plezier te hebben. En zit er ook nog een talent tussen? Dan kan hij of zij via de verenigingen en RugbyDeltalent een nog verdere groei doormaken.

Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via: Jef.mahieu@me.com. [l]