Liesbeth en Maarten hebben de perfecte samenwerking bij pannenkoekenrestaurant Vrouwenhof.
Liesbeth en Maarten hebben de perfecte samenwerking bij pannenkoekenrestaurant Vrouwenhof. Foto:

Pannenkoekenrestaurant opent deuren in speeltuin Vrouwenhof

ROOSENDAAL – Speeltuin Vrouwenhof heeft sinds deze zomer een pannenkoekenrestaurant waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten maar ook stoofvlees of een hamburger met frietjes, heerlijke salades en andere lunchgerechten, of ovenverse zelfgemaakte appeltaart met koffie. Er zijn maar liefst 50 soorten pannenkoeken en je kunt er het gehele jaar door terecht, lekker eten en spelen in de speeltuin. Of high-tea met je vriendinnen in een groene omgeving, hartje stad.

DOOR ELLES JANSEN

Eigenaar Liesbeth van Tilburg (49) is geen onbekende in de horeca. Ze heeft samen met haar man Marten Boersma twintig jaar geleden binnenspeeltuin Joepie in Breda opgezet en in 2003 buitenspeeltuin Vrouwenhof in Roosendaal van de gemeente overgekocht. Helaas is haar echtgenoot in 2017 overleden en toen is Maarten van Walsen als bedrijfsleider verantwoordelijk geworden voor de speeltuin en het nieuwe pannenkoekenrestaurant in Roosendaal. "Vrouwenhof bestaat al vele jaren en had alleen een soort kantine waar ouders binnen een kopje koffie konden drinken terwijl hun kroost in de speeltuin speelden. Er werden frietjes met snacks geserveerd maar dat was het zo ongeveer. Tijd dus voor verandering", lacht Liesbeth. "We wilden iets leuks voor groot en klein want ook in de herfst en winter is het heerlijk om in de speeltuin te spelen. Kinderen hebben het niet zo snel koud." En voor de koukleumen staan er in de winter vuurkorven en liggen er dekentjes op de stoelen op het terras.

Groen in hartje stad
De kantine heeft een complete metamorfose ondergaan, inclusief de toiletten en werd getransformeerd tot een gezellig pannenkoekenrestaurant. Een moderne, warme uitstraling met een knipoog naar het verleden. Een mooie fotocollage met zwart-wit foto's van de geschiedenis van Speeltuin Vrouwenhof die op 8 augustus 1947 voor het eerst haar deuren opende (bron: Tongerlohuys) beslaat een hele wand.

"Ons pannenkoekenrestaurant is gelegen in een prachtige groene omgeving in hartje stad en dat is ook voor mensen zonder kinderen een fantastische plek om te komen lunchen en even gezellig bij te kletsen", aldus Maarten. "Daarom hebben we de kaart uitgebreid met een heerlijke high-tea." Je kan in het pannenkoekenrestaurant naast kinderfeestjes ook een familiefeestje organiseren. Leuke bijkomstigheid is dat de kinderen gratis in de speeltuin kunnen spelen, want als je in het restaurant gaat eten, krijgen de kinderen hun toegangsticket voor de speeltuin terugbetaald.

Wat schaft de pot
Wat is er zoals op de kaart te vinden? In ieder geval zo'n vijftig verschillende pannenkoeken. Naast de gebruikelijke variaties met hartige en zoete pannenkoeken (zoals b.v. spek, appel, suiker en kaneel) staan er ook tien zeer speciale pannenkoeken op het menu. Wat dacht u van een pannenkoek met brie, zalm, shoarma of carpaccio met truffelmayo? "We besteden veel aandacht aan de wensen van onze klanten", vertelt Liesbeth. "We hebben gluten- en lactosevrije producten en ook halal bereide gerechten. Elk kind moet feest kunnen vieren", vindt Liesbeth. Er is ook een afhaalservice en als je pannenkoek niet op is kan je hem in een doos mee naar huis nemen. [l]