Plannen rondom restafval uitgesteld tot maart 2020

ROOSENDAAL - Vanaf maart 2020 wordt de restafvalcontainer nog maar één keer in de vier weken opgehaald. Dat heeft het gemeentebestuur kenbaar gemaakt. In eerste instantie zou dit op 1 oktober 2019 ingevoerd worden, maar dat bleek toch niet haalbaar.

DOOR REMKO VERMUNT

Eerder dit jaar (april 2019) kondigde de gemeente Roosendaal al aan om het restafval nog maar één keer in de vier weken op te willen halen. De invoering bleek echter logistiek niet haalbaar en daarom is in overleg met Saver besloten de invoering uit te stellen tot 1 maart 2020. "Dit geeft ons tijd om logistiek alles goed te regelen, de communicatie rondom GFTe inzameling (GFT+ etensresten) goed op te zetten en afval scheiden in het algemeen nog een sover het voetlicht te brengen."

Politieke partijen zijn echter verbaasd over dit late besluit. In april werd namelijk gesproken over hoe cruciaal een goede communicatie is voor de kans van slagen. "Tot vandaag hadden onze fracties, maar vooral ook onze inwoners, niets vernomen van u of Saver over deze wijziging." De fracties willen dan ook weten wanneer de gemeente wist dat invoering per 1 oktober niet haalbaar was én of het college vindt dat men de gemeenteraad tijdig heeft geïnformeerd. "Wat heeft u tussen 4 april 2019 en 1 oktober 2019 gedaan om te komen tot uw initiële uitgangspunt om per 1 oktober 2019 de inzameling van het restafval aan huis voortaan 1x per 4 weken uit te voeren?" [l]