Tweede zege Ted van Eck

ROOSENDAAL - Na de tweede ronde van de interne competitie van het Roosendaalsch Schaakgenootschap gaat Ted van Eck alleen aan de leiding. Na zijn overwinning op Marc Naalden in de eerste partij haalde hij ook tegen Arco Schumacher het volle punt binnen.

Ook Pieter de Nijs mag tevreden zijn over zijn competitiestart. Na een voorspelbare, maar toch moeizame zege op Frans Jonkers moest hij in de tweede ronde aantreden tegen André van de Laar, een schaker die bekend staat om zijn stabiele rating die ongeveer 500 punten hoger is dan die van Pieter de Nijs. De Nijs ruilde gedurende de partij veel stukken af, omdat dit voor zijn stelling beter uitkwam. Er ontstond een eindspel waarin beide schakers over zeven pionnen beschikten. Die kwamen muurvast te staan en dit betekende remise. Een uiterst gunstig resultaat voor De Nijs, maar teleurstellend voor Van de Laar die zich wel gelukkig prijst dat er bij de interne competitie geen ratingpunten op het spel staan. Arco Schumacher offerde tegen Ted van Eck een centrumpion voor beter spel, maar Van Eck buitte het voordeel van de extra pion uit. Door het verlies van een kwaliteit werd Schumacher even later gedwongen om op te geven. Patrick Heijnen behaalde tegen Leo Phernambucq zijn eerste overwinning. Beide spelers gingen vol in de aanval. De stukken vlogen van het bord. Leo Phernambucq probeerde een koningsaanval, maar dat pakte verkeerd uit waarna Heijnen met een overgebleven toren zijn tegenstander mat zette.

Uitslagen tweede ronde interne competitie

Arco Schumacher-Ted van Eck 0-1, Marvin Jacobs-Jacques Smits 1-0, Frank Suijkerbuijk-Hans Ravestein ½-½, Ben Cartens-Marc Naalden 0-1, André van de Laar-Pieter de Nijs ½-½, Joey Wattimena-Nico Kloosterboer 0-1, Patrick Heijnen-Leo Phernambucq 1-0.

Stand

1. Ted van Eck 2-2, 2. Pieter de Nijs 2-1½, 3. Frank Rockx 1-1, 4. Marvin Jacobs 1-1, 5. Frank Suijkerbuijk 1-1, 6. Patrick 1-1, 7. Arco Schumacher 2-1, 8. Marc Naalden 2-1, 9. Nico Kloosterboer 2-1, 10. Hans Ravestein 2-1, 11. Frank Suijkerbuijk 1-½, 12. Ben Cartens 2-½, 13. André van de Laar 2-½, 13. Ron Höfer 0-0, 14. Rob Verbeek 0-0, 15. Ab Witkamp 0-0, 16. Erik van Elven 0-0, 17. Jacques Smits 1-0, 18. Frans Jonkers 1-0, 19. Joey Wattimena 1-0, 20. Leo Phernambucq 1-0. [l]