Keep Fit ´70 boekt belangrijke overwinning op Togo

ROOSENDAAL - Na de uitglijder vorige week tegen Vriendenschaar waren de korfballers van Keep Fit ´70 vandaag gebrand op een overwinning. Tegenstander Togo is geen onbekende, daar de ploegen elkaar vorig jaar al troffen in de derde klasse. Nu dus beiden een niveau omhoog.

Keep Fit startte ijzersterk aan de wedstrijd en binnen een mum van tijd stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door afstandsschoten van Jelle Ridders en Janneke Sijstermans.
Togo werd wakker geschud en kon terugkomen tot 2-2, waarna het scoreverloop in de eerste helft gelijk opgaand verliep. De ploegen konden niet loskomen van elkaar tot aan 7-7. Hierna zette Keep Fit ’70 een tandje bij en vlak voor rust scoorde Helen Smulders een belangrijke goal waarna de spelers met een 10-7 voorsprong de kleedkamers bezochten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, Keep Fit ’70 bleef door scoren waardoor Togo niet dichterbij kon komen dan 1 doelpunt verschil. Bij de stand van 14-13 werd de sterk spelende Fleur Peterusma vrij gezet en zij rondde koelbloedig af: 15-13. Belangrijk was dat de spelers van Keep Fit ’70 in de laatste minuten zorgvuldig omgingen met de kansen. Michou Heemskerk bepaalde met een afstandsschot de eindstand op 17-15 in het voordeel van de Roosendalers.
Keep Fit ’70 heeft het publiek een mooie teamprestatie getoond, waarin gestreden werd voor elke bal.

Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, tegenstander is Korbatjo. Korbatjo en Keep Fit ’70 delen momenteel samen met Vriendenschaar een gezamenlijke tweede plaats. Zaterdag 12 oktober 16.00 uur, Sportpark Vierhoeven.[l]