AGENDA

Woensdag 9 oktober

Inloop

10:00 | Wijkhuis de Wieken

Na een echtscheiding is het niet altijd vanzelfsprekend dat je met je kinderen op vakantie kunt. Of dat het contact met jullie kinderen niet soepel verloopt. Daar willen lotgenoten iets aan doen. Elke woensdag is er een informatieochtend. Voor ouders die verstoten worden van hun kinderen: (PAS parental alienation syndrome). Ken je kinderen of zie je signalen van ouderverstoting? Neem dan contact op met verstotenkind@gmail.com. Je kan ook naar de het wijkhuis de Wieken komen. Elke woensdag van 10.00-12.00 uur, Gazellelaan 45, 4707 CC Roosendaal.

Donderdag 10 oktober

Rikken

19:30 | Sportpark Vierhoeven

Donderdag 10 oktober rikken in de kantine bij BSC op Sportpark Vierhoeven, aanvang 19.30 uur.

Bingo

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 10 oktober wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur.

Vrijdag 11 oktober

Herfstwandeling vrouwen

9:30 | Lodge Visdonk

AIC Roosendaal organiseert een wandeling voor vrouwelijke lotgenoten met ASS in bos Visdonk om met elkaar ervaringen te delen. U mag uw hulphond meenemen. Om 9.15 uur verzamelen we ons bij Lodge Visdonk. We sluiten af in Brasserie T-Huis, waar u op eigen kosten iets kan nuttigen. Aanmelden (verplicht) kan via: nva-nb.nl/aic-roosendaal.nl

Rikavond

19:30 | Harella

Handbalvereniging Heerle organiseert komende winter op elke tweede vrijdag van de maand een rikavond voor liefhebbers in de kantine van de vereniging in sportzaal Harella, Herelsestraat 106, Heerle. Aanvang 19.30 uur. De eerste avond is vrijdag 11 oktober.

Zaterdag 12 oktober

Kaartmarathon

9:30 | Fatimahuis

Zaterdag 12 oktober wordt in Het Fatimahuis een kaartmarathon gehouden. Bent u een liefhebber van rikken of jokeren, dan kunt u er vanaf 09.00 uur terecht. Aanvang kaarten half 10 tot tot ongeveer 17.00 uur.

Legpuzzel ruilbeurs

14:00 | Harella

Op zaterdag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een legpuzzel-ruilbeurs gehouden bij Harella in Heerle. Op een vorige ruilbeurs kwamen behoorlijk wat puzzelaars af. Alle soorten puzzels wisselden van eigenaar, natuurlijk veel van Jan van Haasteren, maar ook van That's Life, King, Wasgij, Anton Pieck etc. In beperkte mate is het nog mogelijk om een ruiltafel te reserveren via mail: aanraad@ziggo.nl

Zondag 13 oktober

Rommelmarkt

10:00 | Huis van de Westrand

In het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal West wordt op zondag 13 oktober van 10.00 tot 14.00 uur een rommelmarkt gehouden. Heeft u nog spullen die u voor een klein prijsje wil verkopen, huur dan één of meer tafels. Als bezoeker vindt u een grote keuze aan leuke en bruikbare spullen en snuisterijen. Wilt u een tafel reserveren, bel dan naar Toon Vissenberg, tel 0165-532862 of 06-42941622 of stuur een mailtje naar beheer@huisvandewestrand.nl

Accordeonparty

13:30 | Bergspil

In Wijkcentrum De Bergspil is zondag 13 oktober een accordeonparty van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens deze middag op het adres Tolbergcentrum 158 in Roosendaal spelen diverse accordeonisten uit Nederland en België. Op het programma staat een leuke muzikale middag met mooie accordeonklanken voor iedereen, jong en oud. De entree is gratis en er geldt een vrije inloop. Kijk voor meer informatie ook op www.bergspil.nl of mail naar info@bergspil.nl.

Wandeling door het Moretusbos

8:30 | Parkeerterrein Visdonk Lodge

Zondag 13 oktober organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids door het Moretusbos, gelegen nabij de grensplaats Putte. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur op de parkeerplaats voorbij villa Ravenhof, ten zuiden van de weg Oud Broek. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ode overleden muzikale grootheden

14:30 | Café Jaxx

13 oktober, vanaf 14.30, vindt de eerste Dead Singers Society plaats, een ode aan overleden muzikale grootheden. Dead Singers Society is een initiatief van Sebas en Petra Honing. Zowel vocalisten als instrumentalisten konden zich inschrijven om mee te doen en hebben dit royaal gedaan. Met een vaste band, bestaande uit drummers Dave Vael en Bart Schijven, bassisten Joshua Smits en Mireille Hellemons, toetsenisten Jasper van Overveld en Ger de Haan en vliegende keep, Sebas Honing is succes verzekerd. 13 oktober, 14.30 uur in Bruin cafe Jaxx, in de Molenstraat in Roosendaal! Meer informatie: www.adifferenttune.nl onder het kopje 'Dead Singers Society'.

Dinsdag 15 oktober

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. Toegang gratis.

Woensdag 16 oktober

Poppentheater Poppen en Meer

16:00 | Kruiskerk

De woensdag in herfstvakantie, 16 oktober, komt Poppentheater Poppen en Meer naar Roosendaal. Zij spelen de spannende familievoorstelling "Dé reis van je leven!" in de Kruiskerk, Sint Lucasplein, Roosendaal. De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. Zaal open om half 4. Toegang gratis. Voor meer informatie: www.pgrkruiskerk.nl. De voorstelling is geschikt voor jong en oud vanaf 4 jaar.