Afbeelding
Foto:

Lustrumeditie voor Bier & Spijsroute

ROOSENDAAL - Vijf horecaondernemers slaan op zondag 27 oktober voor de vijfde keer op rij de handen ineen voor een nieuwe editie van de Bier & Spijsroute door de binnenstad van Roosendaal.

DOOR REMKO VERMUNT

De eigenaren van De Sjoes, Het Wapen van Roosendaal, Eetcafé de Raatskelder, Bruin Café JaxX en De Moriaan zijn de vijf deelnemers tijdens deze culinaire biertocht. De vijf cafés liggen op loopafstand van elkaar zodat de deelnemers eenvoudig van café naar café kunnen wandelen en dat is precies de bedoeling tijdens deze tocht.

Routes

Er zijn vijf verschillende routes, die onder begeleiding van een gids van het Roosendaals Biergilde worden afgelegd. De deelnemende cafés serveren een klein gerechtje met een bijpassend bier in een proefglas (15 cl.) De culinaire biertocht start om 14.30 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur, zodat de deelnemers ongeveer 45 minuten in elk café kunnen genieten van het geserveerde gerechtje met een bijpassend glas bier en dus men ongeveer 15 minuten overhoudt om naar het volgende café te wandelen. Het is voor de cafés een uitgelezen mogelijkheid om gezamenlijk te laten zien wat de Roosendaalse horeca in huis heeft.

Kaarten

Kaarten à 34,50 euro zijn te koop via de Facebookpagina Bier & Spijsroute Roosendaal. "Op de deelnamekaart zal aan de ene kant de kaart van de binnenstad van Roosendaal komen te staan met de gekozen route en aan de andere kant de vijf de namen van de cafés in de te wandelen volgorde." Mocht er een café zijn uitverkocht met de beschikbare kaarten kan men altijd proberen bij één van de andere cafés. [l]