Schrijfactie Bangladesh Amnesty International

ROOSENDAAL - Op 6 september schorste de Cox’s Bazar universiteit in Bangladesh de 20-jarige student Rohima Akter Khushi vanwege haar Rohingya-identiteit. Rohima studeerde rechten en zat al in haar tweede semester. Nu zit ze thuis en is ze depressief geworden.

Haar huis voelt aan als een gevangenis. Rohima Akter Khushi (20) is geboren in een Rohingya-vluchtelingenkamp in Bangladesh. Ze is een van de weinige jonge Rohingya-vrouwen die het tot het hoger onderwijs schopte. Een internationale nieuwszender maakte daar een video over. Daarna schorste de universiteit haar omdat ze Rohingya is. Rohima is geschorst omdat volgens de regering van Bangladesh geen enkele Rohingya aan een universiteit mag studeren. Hiermee schendt Bangladesh het Internationaal verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten. Dat stelt dat iedereen, zonder discriminatie, recht heeft op onderwijs.
Schrijf vóór 1 december 2019 een brief naar Chairman Kazi Shahidullah, University Grants Commision of Bangladesh, UGC Bhaban, Plot # E-19/A, Agargaon, Sher-e-Bangla Nagar, Dhaka-1207, Bangladesh, een Nederlandse brief naar de Ambassade van de Volksrepubliek Bangladesh, Z.E. de heer Sheikh Mohammed Belal, Badhuisweg 77, 2587 CD Den Haag. Roep hen op de schorsing van Rohima Akter Khushi onmiddellijk op te effen zodat ze haar studie kan afronden. U kunt ook een voorbeeldbrief opvragen bij Addie Merkx, Fatimalaan 25. 4702 GP Roosendaal, tel. 0165 391488, e-mail: merkx082.1@kpnmail.nl.
Indien u zich aanmeldt als lid van de schrijfgroep van Amnesty ontvangt u iedere maand automatisch een voorbeeldbrief. Meer informatie vindt u op: www.amnestyroosendaal.nlAmnesty International [l]