Wereldwinkel Roosendaal bestaat 45 jaar
Wereldwinkel Roosendaal bestaat 45 jaar Foto: Wereldwinkel Roosendaal

De wereldwinkel verkoopt voor de 3e Wereld

ROOSENDAAL - In de Wereldwinkel Roosendaal, maar ook in andere wereldwinkels, krijgen we regelmatig de vraag, verdienen jullie hier nog een beetje. Ook telefonisch krijgen we vragen van hoe is jullie organisatie, hoeveel telefoonlijnen hebben jullie en zullen we de naam van de wereldwinkel op Google Maps zetten met uitgebreide gegevens over de winkel. Het standaardantwoord is dan dat de wereldwinkel voor 100% op vrijwilligers draait en dat de vrijwilligers niets verdienen, dat we ons geen grote uitgaven kunnen veroorloven om ergens bovenaan de zoeklijst van Google te komen. En dat we één telefoonlijn hebben en één computer. En dat is meer dan genoeg.

De Wereldwinkel Roosendaal bestaat dit jaar al 45 jaar en dat is met name te danken aan al die vrijwilligers, die de winkel draaiende hebben gehouden. Deze vrijwilligers spannen zich in voor het opbouwen van een menswaardig bestaan voor mensen in de 3e wereld. Immers de wereldwinkel verkoopt fairtrade producten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan mensen in Zimbabwe, Madagaskar, Guatemala, Vietnam enzovoort. Landen waar het gemiddeld inkomen vele malen lager is dan in Nederland. Om voorbeelden te noemen het gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking is in Madagaskar 412 dollar, in Guatemala 2.662 dollar en in Nederland 48.222 dollar. (Bron: Wikipedia).

Behalve de inzet van veel vrijwilligers zijn uiteraard ook onze (vaste) klanten van belang voor het verbeteren van de situatie in ontwikkelingslanden. Klanten, die niet automatisch naar een supermarkt gaan om (fairtrade) koffie, thee, kruidenmixen, chocolade enzovoort te kopen. En natuurlijk ook kunstnijverheid producten bij de wereldwinkel kopen. Sinterklaas en de Kerst komen er weer aan, dus kom naar de wereldwinkel voor leuke cadeaus. Op zondag 27 oktober is de wereldwinkel ook open en voor de klanten zijn er kleine presentjes vanwege ons 45-jarig bestaan.

Nieuwe vrijwilligers
Ondanks alle inspanningen van onder ander onze vrijwilligers is het nog verschrikkelijk ongelijk verdeeld in de wereld. En de wereldwinkel kan altijd wel weer nieuwe vrijwilligers gebruiken. De mensen, die nu in de wereldwinkel werken gaan ook wel eens op vakantie, zijn ziek of hebben geen tijd, omdat ze andere (vrijwillige) taken op zich nemen. Dus wilt u ook eens in een winkel werken: kom langs en geef u op. Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434, Email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal Website: www.wereldwinkelroosendaal.nl [l]