Bijzondere wandelingen in kader van Bevrijding

ROOSENDAAL - Zaterdag 26 oktober om 14.00 uur organiseert VVV Roosendaal twee bijzondere wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. In het kader van '75 jaar bevrijding' worden tijdens de rondleiding verschillende monumenten en gedenkstenen bezocht. Onderweg worden gedichten voorgedragen.

De ene route komt langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Beardivisie en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. De andere wandeling gaat langs Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de Holocaust. Ook het Parklaanmonument, het beeld in de voorgevel van Mariadal en de begraafplaats zijn in deze tocht opgenomen. Onderweg worden er tijdens de wandelingen gedichten over bevrijding of oorlog voorgedragen.

Locals Joss of Theo gaan langs geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich vooraf inschrijven voor deze bijzondere bevrijdingswandelingen. Kijk voor meer informatie op www.vvvroosendaal.nl[l]