Hoogtepunten RBC, met logo. FOTO JAN STURM GEMEENTE ROOSENDAAL
Hoogtepunten RBC, met logo. FOTO JAN STURM GEMEENTE ROOSENDAAL Jan Sturm, Gemeente Roosendaal

Herinneringsavond 'Het verhaal van RBC'

ROOSENDAAL - Als we denken aan het verhaal van RBC, dan denken we aan alle Roosendalers die verbonden waren aan deze club. Dan denken we aan een club van mensen die RBC jarenlang gesteund heeft. Jarenlang de club van Roosendaal een warm hart toegedragen hebben. RBC-ers in hart en nieren en heel de wereld mocht dat horen.

Elke RBC´er draagt stukje van het verhaal van RBC met zich mee. Het zijn de herinneringen die het verhaal compleet maken en in leven houden.

Op 25 oktober organiseert Drie Maal Plankenkoorts in De Kring een avond van en voor RBC-ers om samen de herinneringen te op te halen. Om samen de puzzelstukjes weer te leggen van ons Roosendaalse clubje. Door mensen die zo ongemerkt een stuk van Roosendaal levend houden en die avond weer levend maken. Oud-spelers, trainers, supporters en nog meer mensen die ooit betrokken waren of nog steeds betrokken zijn bij RBC schuiven aan om te praten over hun bijzondere momenten bij de club.

"Het is echt heel mooi om te zien wat er gebeurt als we een RBC-er spreken. Meteen komen de verhalen aan de lopende band naar boven. Er lijkt geen einde aan te komen, zoveel herinneringen, zoveel mooie, maar ook pijnlijke verhalen. Eigenlijk zal één avond veel te kort zijn om het complete verhaal te vertellen"|, aldus Ad Paantjens, Drie Maal Plankenkoorts.

Stadshistoricus Joss Hopstaken mag natuurlijk niet ontbreken om de rijke historie van de club bloot te leggen. De theatrale invulling van de avond, geïnspireerd op het verhaal van RBC, zal uiteraard in handen liggen van de acteurs van Drie Maal Plankenkoorts.

Wil je deze reünie bijwonen? Kaarten zijn te reserveren via www.dekringroosendaal.nl. Aanvang: 20:15 uur.[l]