Dit jaar is het thema ‘Samen stilstaan. Verlies is niet loslaten, maar anders vasthouden’.
Dit jaar is het thema ‘Samen stilstaan. Verlies is niet loslaten, maar anders vasthouden’. Foto: Hospiceteam TWB

Herdenkingsdienst bij TWB

ROOSENDAAL - In het voorbije jaar zijn 239 mensen overleden die in de laatste fase van hun leven verzorgd werden door het Team Hospice Thuis van TWB. De nabestaanden daarvan zijn uitgenodigd voor een herdenkingsdienst op donderdag 24 oktober in de Binnentuin van TWB aan de Belder. Het werkgebied van het Hospice Thuis omvat de Brabantse Wal en het gebied Mark en Vliet.

Zo’n herdenkingsdienst heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar plaats. Dit keer is het thema ‘Samen stilstaan. Verlies is niet loslaten, maar anders vasthouden’. Het thema wordt in de dienst uitgewerkt met muziek, gedichten en rituelen, waarbij ruimte is voor een traan en een lach.

Voorgaande jaren bleek de herdenking zinvol, zowel voor nabestaanden als voor de verzorgende van het Hospiceteam. "Professioneel begeleiden wij terminale patiënten en de mensen om hen heen, maar we zijn ook mensen en hebben emoties. Bij de herdenking ontmoeten we nabestaanden waarmee we onlangs nog intensief contact hadden en dat is hartverwarmend’", vertelde een verzorgende vorig jaar.

Donderdag 24 oktober zijn alle nabestaanden van de cliënten die tussen augustus 2018 en september 2019 overleden vanaf 19.00 uur in de Binnentuin welkom. De dienst begint om 19.00 uur en na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar te praten.[l]