Keep-Fit '70 wil met acht punten de zaal in

ROOSENDAAL - Na de spannende wedstrijd tegen Korbatjo vorige week. Trof Keep-Fit '70 1 zaterdag Erasmus 1 in Rotterdam. Wederom een belangrijke wedstrijd mede om de doelstelling van coach Lars Bras te behalen. De coach ziet graag dat zijn team met acht punten de zaal in gaat.

Het weer was guur, er stond veel wind en Keep-Fit moest met wat wijzigingen binnen het team van start gaan. Desondanks begon Keep-Fit gemotiveerd aan de wedstrijd. Jeroen Voet opende de wedstrijd door de 0-1 te scoren. Erasmus antwoordde direct door de 1-1 te maken. Tot aan de rust gingen beide ploegen gelijk op. Erasmus ging met één punt (8-7) voor de rust in.

Keep-Fit wilde zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven. De thuisploeg had ondanks het lengte overwicht veel moeite met het (rebound) spel van Keep-Fit 1. Toch nam Erasmus meteen de leiding na de rust, waardoor zij de kans namen om hun voorsprong verder uit te breiden. Keep-Fit werd gedwongen om mee te gaan scoren. Het lukte om terug te komen tot driepunten verschil (13-10).

Bij de stand van 15-11 vroeg coach Lars Bras een time-out aan voor zijn team. Ondanks dat Keep-Fit '70 met vier punten achter stond wist het vlaggenschip dat het niet onmogelijk was om de wedstrijd nog recht te trekken. Er volgde nog een slotoffensief. Helaas scoorde Keep-Fit te weinig doelpunten. Eindstand 19-14. Keep-Fit had een 'off day' en Erasmus was vandaag een maatje te groot voor Keep-Fit.

Volgende week spelen we uit tegen de nummer 1, DVS ’60. De laatste wedstrijd op het veld. Waarna we onze zaalschoenen weer uit de kast halen.[l]