Voorstelling Roosendaals Toneel 'Een andere dood' op het JTC.
Voorstelling Roosendaals Toneel 'Een andere dood' op het JTC. Foto:

AGENDA

Woensdag 23 oktober

Wijs omgaan met medicijnen

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Bewonersplatform Kortendijk organiseert in samenwerking met Apotheek Kortendijk een informatie avond over het omgaan met medicijnen. Aan de orde komen onderwerpen als de werking en bijwerkingen van medicijnen, het juiste gebruik van medicijnen, het gebruik van hulpmiddelen, merk en merkloze medicijnen, mogelijke effecten en nog veel meer. Sprekers zijn de apothekers heer Bas van Bergen en Stefan Emmen. De informatie avond wordt gehouden op woensdag 23 oktober in wijkcentrum 't Dijksteeke. Aanvang is 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vol is vol, dus meldt u zich snel aan via email bpkortendijk@gmail.com Toegang is gratis.

Donderdag 24 oktober

Socratische gesprekken

19:47 | Bibliotheek VANnU

Op donderdagmiddag 24 oktober wordt er gestart met 6 bijeenkomsten voor het voeren van socratische gesprekken. Het is een oefening in denken, goed luisteren, vragen stellen, argumenteren, inleven, geduld betrachten en het precies formuleren van je gedachten. Onder begeleiding probeert de groep het antwoord te vinden op een uitgangsvraag die aan het begin geformuleerd is. De gesprekken worden gehouden op zes donderdagen van 24 oktober t/m 28 november, van 13.45 tot 16.00 uur in een ruimte van de Bibliotheek, Markt 54a in Roosendaal. Vragen of aanmelden via jossvanbakkum@gmail.com (uiterlijk op 22 oktober aanmelden).

Bingo

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 24 oktober wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.

Vrijdag 25 oktober

ASS en verslaving

10:30 |

Roland van Roosmaalen, senior preventiemedewerker van Novadic-Kentron komt op 25 oktober praten over ASS, verslavingen en verwijsmogelijkheden Aanmelden verplicht via: http://nva-nb.nl/aic-roosendaal. AIC Roosendaal (bijgebouw SDW), Gerard ter Borchstraat 51, 4703 NL Roosendaal.

Bingo

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 25 oktober is er een levensmiddelen bingo in Buurthuis Keijenburg, aanvang 14.00 uur.

Eucharistieviering Wildenborch

14:30 | De Wildenborch

De maandelijkse eucharistieviering in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch vindt komende vrijdag 25 oktober plaats om 14.30 uur met Claude Covemaeker als voorganger.

Zaterdag 26 oktober

Kunstroute Roosendaal

11:00 |

Zaterdag 26 en zondag 27 oktober openen 9 kunstenaars van 11.00-17.00 uur hun deuren voor publiek. Een grote diversiteit aan kunst zal gedurende het weekend te bewonderen zijn. Schilderijen, beelden van keramiek en steen, vilten creaties evenals textiel, sieraden en tassen. Op Facebook pagina Kunstroute Roosendaal staat de uitgebreide info over de route en de deelnemende kunstenaars.

Kledingbeurs

14:00 |

Zaterdag 26 oktober van 14.00-16.00 wordt weer onze halfjaarlijkse kledingbeurs gehouden. Al ruim 20 jaar vinden velen de weg naar de Levensschool (het gebouw van de Evangelische Gemeenschap Roosendaal) op de Benedendonk 1 in Roosendaal. Inleveren kan: Iedere dinsdag, woensdagochtend 09.00-12.00, vrijdag 25 oktober van 09.00-21.00 zaterdag 26 oktober van 08.00-12.00. U bent tijdens de kledingbeurs ook welkom in onze gezellige koffiehoek voor een lekkere kop koffie of thee met een koek. Toegang is gratis.

Zondag 27 oktober

Wandeling door de Rucphense Bossen

8:30 | Parkeerterrein Visdonk Lodge

Zondag 27 oktober organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling o.l.v. een natuurgids door de Rucphense bossen. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 08.45 uur op de parkeerplaats links van de Achtmaalsebaan en vóór de zijstraat Nederheide. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Jack Huijps is de natuurgids tijdens deze wandeling. Zijn kennis over insecten zal niet onopgemerkt blijven.

Dinsdag 29 oktober

Taalcafé

14:00 | Bibliotheek VANnU

Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur is het Taalcafé. Dit wordt georganiseerd door Humanitas Taalmaatjes en vindt plaats in de Bibliotheek VANnU, Markt 54A in Roosendaal. Hier komen Nederlandse vrijwilligers en mensen met een andere taalachtergrond samen om, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten of een (taal-) spelletje te doen om zodoende het spreken van de Nederlandse taal te verbeteren. De toegang is gratis.

Jaarvergadering Dorpsraad Wouw

19:30 | De Geerhoek

Zoals elk kalenderjaar kent ook 2019 een openbare vergadering van de dorpsraad Wouw. Dit keer op dinsdag 29 oktober in de Geerhoek. Zaal open om 19.15 uur. Aanvang vergadering: 19.30 uur. Iedereen die in Wouw woont en 18 jaar of ouder is, is hierbij van harte uitgenodigd. Zoals gebruikelijk is er een huishoudelijk gedeelte, waarin onder meer de bemensing van het bestuur en de kascontrole worden behandeld, en een inhoudelijk gedeelte, waarin de voornaamste aandachtspunten uit het werkjaar 2019 in beeld worden gebracht. Uiteraard is er de mogelijkheid tot aanbevelingen aan het bestuur. Centraal thema voor na de pauze is het onderhoud van de openbare ruimte. Sprekers Mark van der Zijden en Devid van Erve, beiden van de gemeente Roosendaal, geven uitleg over het hoe en het waarom van onderhoud van bestrating en onkruidbestrijding. Ook maaibeleid en boomonderhoud komen aan de orde, alsook de planning van beheerprojecten.

Woensdag 30 oktober

Voorstelling Roosendaals Toneel 'Een andere dood'

19:30 | JTC

In het kader van het vieren van de bevrijding van Roosendaal 75 jaar geleden, vinden op het JTC ook een aantal activiteiten plaats. Eén daarvan is een toneelvoorstelling door Het Roosendaals Toneel, voorafgegaan door een lezing door geschiedkundige Wouter Stroop. In zijn lezing schetst JTC-docent geschiedenis Wouter Stroop de context waarin het stuk gezien moet worden: na een oorlog vol dood en verderf ontstaat een thuisbasis voor de vervolgde Joden in de Staat Israël. De locatie is de Aula van het JTC, Schneiderlaan 2 in Roosendaal. De parkeerplaats bij Sporthal IndeRoos aan de Commandobaan is beschikbaar. Aanvang 19.30-21.00 uur.