Geen grote verrassingen tijdens eerste ronde DKR

ROOSENDAAL - Met 42 schakers is het Districtskampioenschap Roosendaal (DKR) van start gegaan. De frisse wind die de nieuwe organisator Marc Naalden erin heeft gebracht, zorgde ervoor dat er dit jaar acht deelnemers meer zijn dan bij de vorige editie.

Ivo Kok, de winnaar van de vorige uitvoering is niet van de partij. Vanwege zijn nieuwe werksituatie is hij niet meer in staat om op maandagavond in Roosendaal aanwezig te zijn. Alik Tikranian, die het toernooi al twee keer won, maar vorig jaar in de schaduw bleef van Ivo Kok, is wel van de partij. Hij geldt als de grootste favoriet. Terug in het deelnemersveld na een onderbreking van drie jaar is Cees IJzermans. Hij behoort tot de sterkste schakers van het deelnemersveld en mag gezien worden als de grootste concurrent van Alik Tikrianian. Beide favorieten deden tijdens de eerste ronde aan de verwachtingen. Alik Tikranian toonde zich een maatje te groot voor Christ de Veth en Cees IJzermans rekende af met Bas Robben. De eerste ronde verliep overigens, zoals doorgaans het geval is, zonder grote verrassingen. Alleen Marc Naalden moest blijkbaar de tol betalen van de beslommeringen rondom de organisatie en verloor verrassend van Berend Ruben. Opmerkelijk was ook de remise die Wesley Hopmans in de wacht sleepte tegen Jacques Smits. Bij de overige partijen kwam steeds de sterkste schaker als winnaar uit de bus.

Uitslagen eerste ronde

Alik Tikranian-Christ de Veth 1-0; Bas Robben-Cees IJzermans 0-1; Oliver de Hert-Kees de Leeuw 1-0; Kees de Looff-Niek Oostvogels 0-1; Ted van Eck-Abdulhamid Hussein 1-0; Hans Ravestein-Erik van Elven 0-1; Johan Goorden-René Roks 1-0; Berend Ruben-Marc Naalden 1-0; Bas van de Putte-Daniël Koopman 1-0; Henk van Houten-Arco Schumacher 0-1; Erik Ruben-Ben Cartens 1-0; Ron Höfer-Wesley Carmans 0-1; Henry Groenveld-Hans Otten 1-0; John van Helden-Marvin Jacobs 0-1; André van de Laar-Patrick Heijnen 1-0; Wesley Hopmans-Jacques Smits 0,5-0,5; Laurens Quinten-Ger IJzermans 1-0; Pieter de Nijs-Nico Kloosterboer 0-1; Henk Alberts-Frans Jonkers 1-0; Rob Verbeek-Thijs Matthijsse 0-1.

Stand: 1. Alik Tikranian 1-1; 2. Cees IJzermans 1-1; 3. Oliver de Hert 1-1; 4. Niek Oostvogels 1-1; 5. Ted van Eck 1-1; 6. Erik van Elven 1-1; 7. Johan Goorden 1-1; 8. Bas van de Putte 1-1; 9. Arco Schumacher 1-1; 10. Erik Ruben 1-1.[l]