Medaille uitreiking. FOTO INGE WOUTERS
Medaille uitreiking. FOTO INGE WOUTERS Inge Wouters

Chris Wouters wint goud op NK Marathon

ROOSENDAAL - Chris Wouters, ook genoemd de rennende tandarts, wordt een jaartje ouder en rent de marathon ruim 3 minuten sneller dan vorig jaar in een absolute toptijd van 3:00,00 en wint Goud op het NK Marathon in Amsterdam in zijn klasse M65. Een fenomeen in de hardloopwereld want hij weet zijn intensieve training te combineren met een drukke tandartspraktijk en tal nevenactiviteiten waarvan zijn kleinkinderen veel aandacht krijgen.

Vorig jaar werd Roosendaaler Chris Wouters nog 2e in de klasse M60. Nu wint hij goud op het NK Marathon in Amsterdam in de klasse M65 en verbeterd hij zijn tijd met meer dan 3 minuten. In exact 3:00,00 werd hij eerste.

De verloop van deze wedstrijd was enorm spannend. Door middel van de APP van de TCS marathon kon zijn race exact gevolgd worden. Tot 35 km lag hij nog met meer dan 1 minuut afstand achter Cor Hoebeke uit Delft, een enorm sterke marathon wedstrijdloper. Chris heeft geduld bewaard en liep de 2e helft haast even snel als de 1e helft.

In het Vondelpark is het dan gebeurd, bij zo’n 38 km haalde hij Cor Hoebeke in en liep nog een voorsprong van ruim 1 minuut op dat laatste relatief korte stuk! Hoewel de zege zeker was versnelde hij nog in de laatste 2 km om onder de 3 uur te kunnen lopen. Met een nettotijd van 3:00,00 kunnen we zeggen dat hem dat gelukt is! Met deze prestatie loopt hij ook het clubrecord uit de boeken en is nu recordhouder van alle afstanden van 10K tot marathon van Thor Roosendaal. [l]