Koningshuis handboogvereniging Oude Doelen. FOTO JAN RENTMEESTER
Koningshuis handboogvereniging Oude Doelen. FOTO JAN RENTMEESTER Jan Rentmeester

Koningsschieting bij Oude Doelen Roosendaal

ROOSENDAAL - Op zondag 13 oktober heeft de schutters vereniging Oude Doelen hun jaarlijkse koningschieting gehouden.

De strijd begon voor plaatsing in het Koningshuis. De wedstrijd wordt verschoten volgens het 25 meter een pijl systeem, en gaat over 40 ronden. Na de eerste 20 verschoten pijlen werd een pauze genomen. Dat het spannend was werd na 20 pijlen duidelijk voor de felbegeerde titels van de koningen in de drie categorieƫn, de Traditionele houten boog, de Recurve boog en de Compound boog. Na 40 pijlen werd de eindbalans opgemaakt en werd bekend wie er dit jaar in het koningshuis zitten.

Uitslagen
Traditionele houten boog: Koning Marius van Opstal 239 punten; 1ste ridder Jan Verdult 231 punten; 2de ridder Cees Noordermeer 207 punten.
Recurve: Koning Jan Rentmeester 365 punten (prolongatie van zijn titel). 1ste ridder Ad Oomen 332 punten; 2de ridder Bert van Eekelen 313 punten.
Compound: Koning Daniƫl van der Heijden 381 punten (prolongatie van zijn titel). 1ste ridder Suzan Renner 374 punten; 2de ridder Wim van Zundert 369 punten.
En Keizer van de vereniging is en blijft Jack Strijbos 383 punten.
Jeugd: Yyes Harmsen werd prins met 100 punten.
Om het koningshuis compleet te maken werd de Tuinman (Recurve zonder vizieren) Walther van Aart 211 punten.
Na de wedstrijd konden de schutter gebruik maken van het koningsmaal, dat weer goed verzorgd was door de vereniging. Vele schutters kijken al weer uit naar het volgend jaar 2020. [l]