Afbeelding
Foto:

Zilverlinde krijgt zilveren certificaat ECO-school

ROOSENDAAL - Basisschool de Zilverlinde heeft afgelopen week het zilveren certificaat ECO-school ontvangen. In maart 2018 nam de school de eerste stappen om een zogenaamde ECO-school te kunnen worden.

Basisschool Zilverlinde wil haar leerlingen naar eigen zeggen 'een voorsprong geven in de maatschappij, doordat ze duurzaam leren denken en doen'. Dit kan door van hun school een officiële ECO-school te maken in twee jaar tijd met volledige ondersteuning vanuit het Milieu Educatief Centrum (MEC) Roosendaal. Daarom is de afgelopen tijd, met volledige ondersteuning vanuit het Milieu Educatief Centrum (MEC) Roosendaal, hard gewerkt om dit te realiseren.

En met resultaat, want namens het MEC Roosendaal mocht Maggy van den Aker maandag het certificaat overhandigen. Op school is dit feestelijk gevierd met een aantal duurzame activiteiten. Zo hebben leerlingen biologisch afbreekbaar plastic gemaakt, er is papier geschept met bloemenzaden en oude apparaten zijn uit elkaar gehaald en gesorteerd.

"Om het certificaat te behalen hebben we onze school verder verduurzaamd door ons curriculum onder de loep te nemen, een kweekkas te bouwen en het schoolplein nog groener te maken", vertelt Juf Nina van de Zilverlinde. "Nu gaan we natuurlijk op weg naar de groene vlag! Om de eerste volwaardige ECO-school van Roosendaal te worden." Dit wordt dan bevestigd met het officieel internationale, door de Verenigde Naties erkende keurmerk de Groene Vlag. Het ECO-team, wat bestaat uit leerlingen en juf Nina, zit nu al weer vol nieuwe ideeën om dit te realiseren. [l]