FOTO REMKO VERMUNT
FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Roosendaalse Lijst wil pop-up store Veiligheid voor wijken en dorpen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Lijst wil een follow up van de pop-up store veiligheid die onlangs op de Nieuwe Markt in Roosendaal heeft gestaan.

Van 9 tot en met 21 september konden inwoners van Roosendaal een bezoek brengen aan een speciale pop-up store over veiligheid aan de Nieuwe Markt 40. Hier konden bezoekers op een interactieve manier alles te weten komen over veilig leven in en om je woning, buurt en wijk. Zo kon men met een virtual realitybril ervaren welke impact een brand heeft op een (gezins-)leven. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis waren aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de vrijwilligers van Buurtpreventie Roosendaal. De pop-up store werd drukbezocht en was dan ook een succes.

De beaamt ook de Roosendaalse Lijst. "De belangstelling vanuit onze bewoners was enorm en naar onze mening voor herhaling vatbaar." Peter Raijmaekers, Rene van Broekhoven en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst zijn sowieso blij met het geslaagde experiment, maar willen van de nieuwe burgemeester weten of dit concept ook een vervolg kan krijgen in andere wijken en/of dorpen. "Bent u het met ons eens dat de motie die nu is uitgevoerd, uitbreiding verdient? Zo nee, waarom niet; zo ja bent u bereid mogelijkheden te onderzoeken om ook een pop-up store Veiligheid te openen in genoemde wijken en dorpen?" [l]