Mindfulnesstrainer  Anja Uitdewilligen.
Mindfulnesstrainer Anja Uitdewilligen. Foto:

Maak kennis met Mindfulness

ROOSENDAAL - Wil je ervaren wat mindfulness jou te bieden heeft en hoe het is om mindfulness-oefeningen te doen? Kom dan naar een kennismakingsworkshop door mindfulnesstrainer Anja Uitdewilligen, in inloophuis Rose-Linde. Deze workshop is voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met de ziekte kanker.

Door verschillende oefeningen ervaar je tijdens de workshop wat mindfulness is en wat het voor je kan betekenen. Je maakt kennis met een training MBSR. Deze training, gebaseerd op de principes van het Mindfulness Based Stress Reduction programma van Jon Kabat Zinn, is wetenschappelijk onderzocht en wordt wereldwijd gegeven.

Mindfulness
Mindfulness betekent opmerkzaam zijn, met een niet-oordelende, milde aandacht bewust zijn van elk moment.

Mindfulness gaat over onze houding ten aanzien van onze ervaringen in het hier en nu. Doormiddel van mindfulness leer je hier met een frisse blik naar te kijken. Je leert beter onderscheid te kunnen maken tussen wat er gebeurd in onze gedachten, fysieke gewaarwording en gevoelens. Beoefening van mindfulness kan helpen om anders om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven, zoals veranderingen in gezondheid, pijn of verdriet. De training geeft een ruimer perspectief op ziekte en gezondheid, waardoor de kwaliteit van leven kan verbeteren. Door het volgen van de training ga je jezelf minder bezig houden met zorgen en blijf je minder vastzitten in gedachten of angst over het verleden en de toekomst.

Bij mindfulness ga je bewust met milde en vriendelijke aandacht naar de ervaringen die er zijn, positief of negatief. Tijdens de training wordt geleerd de aandacht te richten op het huidige moment en zo stil te staan bij wat er zich nu voordoet. Dit helpt om onze automatische piloot te herkennen en eigen onbewuste patronen en gewoonten te ontdekken.

Aanmelden
Locatie: Inloophuis de Rose-Linde, Fytaal Roosendaal, Langdonk 5 Roosendaal.

Vrijdag 1 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden via inschrijflijst in inloophuis Rose-Linde of mail inloophuisderoselinde@gmail.com.

De workshop wordt gratis aangeboden door Anja Uitdewilligen. Training/begeleiding in Mindfulness, Compassie en Hartcoherentie, www.mindfulness-roosendaal.nl [l]