Afbeelding
Foto:

Mini MMA-kids op voor hun eerste bandje

ROOSENDAAL - In totaal zijn zo'n 26 kinderen in de leeftijd 4 tot en met 8 jaar afgelopen zaterdag opgegaan voor hun eerste bandje én diploma voor Mini MMA Kids. Na een training van een half jaar leren en oefenen, konden ze afgelopen week laten zien wat ze hebben geleerd.

"Mini MMA-Kids is een uniek ontworpen concept in Roosendaal", stelt de organisatie Move On Roosendaal. Kinderen leren meer over respect, houding, conditie, stoten, hoeken en dus de basis van MMA. "Op spelende wijze zijn we toch sportief bezig. Dan doen we met respect naar elkaar, daarmee kan je kinderen meer zelfvertrouwen geven en ze laten groeien."

Zoals gewoonlijk gingen de kinderen van start met een warming-up onder goede muziek en aanmoediging van het aanwezige publiek. Na de warming-up kwam de stormbaan die bij veel kinderen geliefd is en waarin de kinderen kunnen laten zien wat zij in huis hebben. Bijvoorbeeld: de koprol, over kussens springen en de agility ladder. Na een korte drinkpauze begonnen ze aan het hoofdonderdeel. De kinderen moesten laten zien dat ze een goede bokshouding kunnen aannemen en ze moesten in verschillende vormen stoten. Aan het einde van het evenement werd nog even de kussendans gedaan en daarna was het grote moment aangebroken. De kinderen zijn allemaal geslaagd voor hun eerste (groene) bandje.

Volgens Move On denken veel mensen bij MMA meteen aan vechten, maar dat is zonde. "Het is veel meer dan dat. Het is elkaar met respect behandelen. Wij maken kinderen sportiever, krachtiger én weerbaarder." Moe maar voldaan gingen de kinderen weer naar huis. [l]