Oude tijden herleven tijdens 50 jarige reünie People Relax

NISPEN - Op 19 oktober herleefden de oude tijden van jongerensociƫteit People Relax in Nispen. Ruim 350 bezoekers waren aanwezig in zaal Verhoeven om te herdenken dat de jongerensociƫteit ruim 50 jaar geleden werd opgericht.

Oud-soosleden haalden herinneringen op aan de tijd van weleer, daarbij geholpen door de vele fotoboeken en krantenartikelen die speciaal voor deze avond uit het archief waren gehaald. Maar het waren niet alleen de oud-soosleden die herinneringen ophaalden. Het merendeel van de aanwezigen bestond uit bezoekers die in de jaren zestig, zeventig en tachtig iedere twee weken de zaterdagavond rood omlijnd in hun agenda hadden staan. Voor hen was het een groot weerzien met oude bekenden en ondanks dat bij menigeen de grijze haren overheersten lieten ze op de dansvloer zien dat er ook nog genoeg wilde haren waren overgebleven. De live-optredens van de coverbands Jeepster en Baomus konden op grote waardering rekenen. Het ten gehore gebrachte repertoire besloeg de gehele periode dat People Relax bestaan heeft, van 1969 tot 1987.

Geslaagd
Het idee om het 50-jarig bestaan te herdenken en nog eenmaal een soosavond te organiseren ontstond ruim driekwart jaar geleden. Sindsdien zijn de oud-soosleden Richard Konings, Kees Verhoeven, Theo Matthijssen, Louis van Pul, Merijn van Pul, Adrie Matthijssen, Ad Schepers en Marc Bastiaensen druk bezig geweest met de voorbereiding. Zij konden met een tevreden gevoel terugkijken op een zeer geslaagde avond. Of er ooit nog een soosavond komt? Als het aan de organisatoren ligt blijft het bij deze avond, maar zeg nooit nooit. [l]