Open Huis Heemkundekring in het teken van Bevrijding

ROOSENDAAL - Zaterdag 2 november is het bij de Heemkundekring de Vrijheijt van Rosendale weer Open Huis Dag. Elke eerste zaterdag van de maand is er een Open Huis Dag maar deze zaterdag is het een speciale Open Huis Dag. Dit jaar herdenken en vieren wij dat Roosendaal en de dorpen van onze gemeente 75 jaar geleden bevrijd zijn. Als rode draad hanteert de Heemkundekring op deze dag 'Bevrijding'.

De werkgroep 'Tentoonstelling' heeft hierover in het Cultuurhuis Bovendonk een kleine tentoonstelling ingericht. In een aantal vitrines zijn er foto’s en diverse voorwerpen te zien die betrekking hebben op Oorlog en Bevrijding in Roosendaal.

Ook zijn er materialen uit het Tongerlohuis te bezichtigen die voor deze speciale dag zijn overgebracht naar het Cultuurhuis.

In de theaterzaal van het Cultuurhuis zijn er gedurende die dag films te zien over de bevrijding van onze stad en zullen een aantal personen bevrijdingsverhalen over zichzelf en andere Roosendalers vertellen. Uiteraard kan men ook terecht voor informatie, afgeven van voorwerpen of gewoon voor een bakje koffie of thee.

Op deze bijzondere en interessante Open Huis Dag is iedereen welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur aan de Bovendonk 111 te Roosendaal.[l]