Coördinator Sandra Kok (links) op een eerdere informatiemarkt van het Autisme Netwerk. 
Coördinator Sandra Kok (links) op een eerdere informatiemarkt van het Autisme Netwerk.  Foto: Autisme Netwerk

AGENDA

Woensdag 30 oktober

Voorstelling Roosendaals Toneel 'Een andere dood'

19:30 | JTC

In het kader van het vieren van de bevrijding van Roosendaal 75 jaar geleden, vinden op het JTC ook een aantal activiteiten plaats. Eén daarvan is een toneelvoorstelling door Het Roosendaals Toneel, voorafgegaan door een lezing door geschiedkundige Wouter Stroop. In zijn lezing schetst JTC-docent geschiedenis Wouter Stroop de context waarin het stuk gezien moet worden: na een oorlog vol dood en verderf ontstaat een thuisbasis voor de vervolgde Joden in de Staat Israël. De locatie is de Aula van het JTC, Schneiderlaan 2 in Roosendaal. De parkeerplaats bij Sporthal IndeRoos aan de Commandobaan is beschikbaar. Aanvang 19.30-21.00 uur.

Zaterdag 2 november

Open dag begraafplaats

10:00 | Oude Begraafplaats

Op Allerzielen, 2 november, is er een open dag op de oude Begraafplaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Van 10.00 tot 15.30 uur kunt U bij de vrijwilligers terecht met al uw vragen over de Begraafplaats. Bij droog weer is er om 13.30 uur een rondleiding. Wij zijn erg trots op ons werk en laten u dat graag zien.

Kledinginzameling

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 2 november inzameling van gedragen maar nog goed draagbare kleding voor Cordaid-Mensen in Nood, van 10 tot 12 uur in de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. Ook bruikbare, hele spullen voor de volgende snuffelmarkt en boeken, platen en cd's voor de boekenmarkt worden ingezameld evenals oude mobieltjes en oude draagbare telefoons. Ook oude brillen zijn van harte welkom! Geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen!

Handwerkverkoop

10:00 | Centrum voor Wonen & Zorg De Brink

Zaterdag 2 november organiseren bewoners, medewerkers en vrijwilligers een grote handwerkverkoop in Centrum voor Wonen en Zorg De Brink. Van 10.00 uur tot 14.00 uur zullen zij u van harte welkom heten in de centrale hal van De Brink. Enkele creatieve bewoners staan er met hun eigengemaakte producten. Tevens bieden de medewerkers van dagbesteding Helios tal van leuke handgemaakte producten aan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Theunis via jtheunis@groenhuysen.nl. Zij is telefonisch bereikbaar via 088-5573596. Het Centrum voor Wonen en Zorg De Brink is gelegen aan de Melis Stokelaan 5 4707 HP Roosendaal.

Human Library

14:00 | Bibliotheek VANnU

Zaterdag 2 november tussen 14.00 en 17.00 uur in Bibliotheek VANnU in het centrum van Roosendaal. Ontmoet je vooroordeel: ga in gesprek met een ‘levend boek’. ‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen zoals iemand met een afwijkende achtergrond of overtuiging. Er zijn rond de 20 ‘levende boeken’: autisme, burn-out, NAH, (pleeg)ouder, ex-psychiatrisch patiënt, introversie, jeugdzorg en laaggeletterdheid zijn enkele voorbeelden. Op de facebookpagina komen alle onderwerpen te staan. Het doel is het samenbrengen van verschillende mensen en het bespreekbaar maken van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan op een veilige plek. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier.

Zondag 3 november

Autisme informatiemarkt

11:00 | wijkcentrum De Bergspil

De ‘Autisme Informatiemarkt’ is op zondag 3 november van 11.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Bergspil aan het Tolbergcentrum in Roosendaal. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over autisme ook op: www.autismenetwerk.nl of op facebook.com/autismenetwerk